Kalkoen stroganoff met peterseliecrostini

Stroganoff

De traditionele stroganoffsaus is een echte klassieker uit de Russische keuken; een pittige saus die typisch geserveerd wordt bij rundvlees. Wij gaan voor een iets magerdere variant door het rood vlees te vervangen door kalkoenfilet. Een heerlijke peterseliecrostini erbij en je feestmaal is compleet!

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Prep Tijd20 minutenKooktijd25 minutenTotale Tijd45 minuten

Ingrediënten
 200 gr snoeptomaatjes
 1 ui
 2 rode paprika's
 50 gr augurken
 250 gr kastanjechampignons
 20 gr peterselie
 600 gr kalkoenfilet, in blokjes
 Peper en zout
 3 el olijfolie
 125 ml zure room
 1 blik tomatenpuree à 70 gram
 4 tl gerookte paprikapoeder
 1 tl mosterd
 125 ml water
 1 teentje knoflook
 100 gr roomboter, op kamertemperatuur
 4 witte pistolets
Keukenbenodigdheden
 Hapjespan
 Kommetje
 Oven

Bereidingswijze
1

Halveer de tomaatjes. Pel de ui, halveer en snijd in halve ringen. Snijd de paprika’s en augurken in blokjes en de champignons in vieren. Hak de peterselie fijn.

2

Bestrooi de kalkoenfiletblokjes met peper en zout. Verhit 2 el olijfolie in een hapjespan en bak de kalkoenblokjes in 5 minuten goudbruin. Schep de kalkoen uit de pan en zet apart.

3

Veeg de pan schoon, voeg 1 el olijfolie toe en bak de ui en paprika 2 minuten. Voeg de champignons toe en bak deze 8 minuten mee. Voeg de zure room, tomatenpuree, paprikapoeder, tomaatjes, mosterd, augurken en 125 ml water toe en roer goed door. Laat 10 minuten zachtjes sudderen. Voeg de kalkoen en de helft van de peterselie toe en laat 3 minuten mee warm worden. Breng op smaak met peper en zout.

4

Hak de knoflook fijn. Meng de roomboter met de rest van de peterselie, de knoflook en breng op smaak met peper en zout. Snijd de pistolets doormidden en besmeer met de peterselieboter. Bak de crostini's ongeveer 8 minuten op 180°C in de oven en serveer met de kalkoen stroganoff.

Ingrediënten

Ingrediënten
 200 gr snoeptomaatjes
 1 ui
 2 rode paprika's
 50 gr augurken
 250 gr kastanjechampignons
 20 gr peterselie
 600 gr kalkoenfilet, in blokjes
 Peper en zout
 3 el olijfolie
 125 ml zure room
 1 blik tomatenpuree à 70 gram
 4 tl gerookte paprikapoeder
 1 tl mosterd
 125 ml water
 1 teentje knoflook
 100 gr roomboter, op kamertemperatuur
 4 witte pistolets
Keukenbenodigdheden
 Hapjespan
 Kommetje
 Oven

Instructies

Bereidingswijze
1

Halveer de tomaatjes. Pel de ui, halveer en snijd in halve ringen. Snijd de paprika’s en augurken in blokjes en de champignons in vieren. Hak de peterselie fijn.

2

Bestrooi de kalkoenfiletblokjes met peper en zout. Verhit 2 el olijfolie in een hapjespan en bak de kalkoenblokjes in 5 minuten goudbruin. Schep de kalkoen uit de pan en zet apart.

3

Veeg de pan schoon, voeg 1 el olijfolie toe en bak de ui en paprika 2 minuten. Voeg de champignons toe en bak deze 8 minuten mee. Voeg de zure room, tomatenpuree, paprikapoeder, tomaatjes, mosterd, augurken en 125 ml water toe en roer goed door. Laat 10 minuten zachtjes sudderen. Voeg de kalkoen en de helft van de peterselie toe en laat 3 minuten mee warm worden. Breng op smaak met peper en zout.

4

Hak de knoflook fijn. Meng de roomboter met de rest van de peterselie, de knoflook en breng op smaak met peper en zout. Snijd de pistolets doormidden en besmeer met de peterselieboter. Bak de crostini's ongeveer 8 minuten op 180°C in de oven en serveer met de kalkoen stroganoff.

Kalkoen stroganoff met peterseliecrostini

Ben jij een fan van wereldgerechten? Bekijk dan snel het recept van onze smaakvolle Tabouleh met lamskoteletjes. Tabouleh is een typisch gerecht uit de Libanese keuken. Doorgaans wordt het geserveerd als voor- of bijgerecht, maar in combinatie met de heerlijke lamskoteletjes wordt het een vullend avondmaal.

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.