Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Sticky kipdrumsticks met rijstsalade

kipdrumsticks

Deze kipdrumsticks, ook wel kiplolly’s genoemd, zijn anders dan anders en daarom leuk om te maken én te serveren. Bak ze knapperig in de pan of steek de barbecue aan op een zonnige dag. De barbecuesaus met honing zorgt voor het sticky, zoete laagje wat de kip onweerstaanbaar lekker maakt.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding15 minutenKooktijd30 minutenTotale Tijd45 minuten

Ingrediënten
 6 kipdrumsticks
 4 el barbecuesaus
 2 el honing
 6 plakjes ontbijtspek
 100 gr pandanrijst
 50 gr diepvrieserwten
 100 gr sperziebonen
 ½ komkommer
 1 avocado
 50 gr gemengde sla
 2 takjes peterselie
 1 el yoghurt
 ½ el mayonaise
 Peper en zout

Bereidingswijze
1

Snijd het vlees aan de smalle onderkant van de kipdrumstick rondom het bot los. Duw het vlees richting het dikkere gedeelte zodat het botje vrij komt, maar zorg ervoor dat het vlees aan het botje blijft zitten.

2

Meng de barbecuesaus met de honing. Besmeer de kip met de helft van de marinade.

3

Bak de kip in een ruime koekenpan in circa 15 min. rondom goudbruin. Haal de kip uit de pan en wikkel iedere kipdrumstick in een plak ontbijtspek. Besmeer met de overgebleven marinade en bak nog 10 min. in dezelfde pan tot de kip gaar zijn.

4

Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder de uiteinden van de sperziebonen en halveer deze. Kook de sperziebonen en doperwten de laatste 5 min. mee. Snijd de komkommer en avocado in blokjes.

5

Meng de groenten met de rijst en sla. Hak de peterselie fijn. Maak een dressing door de peterselie te mengen met de yoghurt, mayonaise en zout en peper naar smaak. Maak de rijstsalade aan met de dressing.

6

Serveer de kip met de rijstsalade.

Ingrediënten

Ingrediënten
 6 kipdrumsticks
 4 el barbecuesaus
 2 el honing
 6 plakjes ontbijtspek
 100 gr pandanrijst
 50 gr diepvrieserwten
 100 gr sperziebonen
 ½ komkommer
 1 avocado
 50 gr gemengde sla
 2 takjes peterselie
 1 el yoghurt
 ½ el mayonaise
 Peper en zout

Instructies

Bereidingswijze
1

Snijd het vlees aan de smalle onderkant van de kipdrumstick rondom het bot los. Duw het vlees richting het dikkere gedeelte zodat het botje vrij komt, maar zorg ervoor dat het vlees aan het botje blijft zitten.

2

Meng de barbecuesaus met de honing. Besmeer de kip met de helft van de marinade.

3

Bak de kip in een ruime koekenpan in circa 15 min. rondom goudbruin. Haal de kip uit de pan en wikkel iedere kipdrumstick in een plak ontbijtspek. Besmeer met de overgebleven marinade en bak nog 10 min. in dezelfde pan tot de kip gaar zijn.

4

Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder de uiteinden van de sperziebonen en halveer deze. Kook de sperziebonen en doperwten de laatste 5 min. mee. Snijd de komkommer en avocado in blokjes.

5

Meng de groenten met de rijst en sla. Hak de peterselie fijn. Maak een dressing door de peterselie te mengen met de yoghurt, mayonaise en zout en peper naar smaak. Maak de rijstsalade aan met de dressing.

6

Serveer de kip met de rijstsalade.

Sticky kipdrumsticks met rijstsalade

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.