Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Kipspiezen in abrikozenmarinade

Kipspiezen in abrikozenmarinade

Dit gerecht is geïnspireerd op het Zuid-Afrikaanse gerecht sosaties. In plaats van lamsvlees rijgen we kipstukjes aan de spies. Heerlijk in combinatie met de zoete smaak van de abrikozenmarinade. Serveer de spiezen met rijst of couscous voor een complete maaltijd.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding15 minutenKooktijd5 minutenTotale Tijd50 minuten

Ingrediënten
 1 grote ui
 12 gr gember, geschild
 1 teen knoflook
 1 el olie
 2 el rode wijnazijn
 1 el kerriepoeder
 ½ tl komijnpoeder
 2 el abrikozenjam
 200 gr kippendijen
 12 gedroogde abrikozen
Extra keukenbenodigdheden
 4 satéprikkers

Bereidingswijze
1

Snijd een halve ui, de gember en knoflook fijn. Verhit olie in een pan en bak de knoflook en ui aan. Voeg al roerend de rode wijnazijn en gember toe. Roer vervolgens de kerriepoeder en komijnpoeder door het geheel en bak 2 min. aan. Voeg de abrikozenjam toe en bak nog 2 min.

2

Snijd de andere helft van de ui in grove stukken. Snijd de kip in blokjes van 3 bij 3 cm. Haal de marinade van het vuur en roer de kip, ui en gedroogde abrikozen door de marinade. Dek af en plaats een half uur in de koelkast.

3

Rijg de ui, kip en abrikozen aan een satéprikker en bak de spiesen op laag vuur bruin in een koekenpan of grillpan (of op de barbecue).

Ingrediënten

Ingrediënten
 1 grote ui
 12 gr gember, geschild
 1 teen knoflook
 1 el olie
 2 el rode wijnazijn
 1 el kerriepoeder
 ½ tl komijnpoeder
 2 el abrikozenjam
 200 gr kippendijen
 12 gedroogde abrikozen
Extra keukenbenodigdheden
 4 satéprikkers

Instructies

Bereidingswijze
1

Snijd een halve ui, de gember en knoflook fijn. Verhit olie in een pan en bak de knoflook en ui aan. Voeg al roerend de rode wijnazijn en gember toe. Roer vervolgens de kerriepoeder en komijnpoeder door het geheel en bak 2 min. aan. Voeg de abrikozenjam toe en bak nog 2 min.

2

Snijd de andere helft van de ui in grove stukken. Snijd de kip in blokjes van 3 bij 3 cm. Haal de marinade van het vuur en roer de kip, ui en gedroogde abrikozen door de marinade. Dek af en plaats een half uur in de koelkast.

3

Rijg de ui, kip en abrikozen aan een satéprikker en bak de spiesen op laag vuur bruin in een koekenpan of grillpan (of op de barbecue).

Kipspiezen in abrikozenmarinade

Tip
Laat de marinade één nacht intrekken voor een intense smaak.

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.