Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Knallende oud en nieuw quiches

Knallende oud en nieuw quiches

Ga knallend het nieuwe jaar in met deze heerlijke mini quiches met spinazie, mozzarella, tomaat, rode pesto en spekjes. Door de manier waarop je de filodeegvellen neerlegt, presenteer je de quiches in een feestelijke vorm.

NiveauGemiddeld

Voorziet in20 Porties
Prep Tijd15 minutenKooktijd25 minutenTotale Tijd40 minuten

Ingrediënten
 20 filodeegvellen, ontdooid
 1 bol mozzarella
 5 el zongedroogde tomaten
 5 eieren
 200 gr spekjes
 200 gr spinazie
 100 gr rode pesto
 30 gr boter

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 220˚C.

2

Snijd de mozzarella en de zongedroogde tomaten fijn en klop 5 eieren los. Doe de spekjes in een pan en bak ze in 5 tot 8 min uit. Bak de spinazie 4 min in een koekenpan tot het geslonken is. Meng de losgeklopte eieren met de mozzarella, zongedroogde tomaat, pesto, uitgelekte spinazie en spekjes door elkaar.

3

Smelt boter in een pannetje. Knip of snijd de filodeegvellen in 4 gelijke stukken en vet 1 kant in met een klein beetje gesmolten boter. Leg 3 velletjes kruislinks over elkaar als een bloemetje en leg deze in de muffin vorm. Herhaal dit bij alle 20 vormpjes. Verdeel de vulling gelijkmatig over de 20 muffin vormpjes en bedek met het laatste ingevette filodeegvelletje. Verfrommel het filodeegvelletje lichtjes voor het feestelijke effect.

4

Bak in 20-25 min goudbruin en gaar. De quiche kan zowel warm als koud geserveerd worden.

Tip! Deze knallende quiches kunnen ook als één grote quiche gemaakt worden. Verleng dan de oventijd met 10-15 min.

Ingrediënten

Ingrediënten
 20 filodeegvellen, ontdooid
 1 bol mozzarella
 5 el zongedroogde tomaten
 5 eieren
 200 gr spekjes
 200 gr spinazie
 100 gr rode pesto
 30 gr boter

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 220˚C.

2

Snijd de mozzarella en de zongedroogde tomaten fijn en klop 5 eieren los. Doe de spekjes in een pan en bak ze in 5 tot 8 min uit. Bak de spinazie 4 min in een koekenpan tot het geslonken is. Meng de losgeklopte eieren met de mozzarella, zongedroogde tomaat, pesto, uitgelekte spinazie en spekjes door elkaar.

3

Smelt boter in een pannetje. Knip of snijd de filodeegvellen in 4 gelijke stukken en vet 1 kant in met een klein beetje gesmolten boter. Leg 3 velletjes kruislinks over elkaar als een bloemetje en leg deze in de muffin vorm. Herhaal dit bij alle 20 vormpjes. Verdeel de vulling gelijkmatig over de 20 muffin vormpjes en bedek met het laatste ingevette filodeegvelletje. Verfrommel het filodeegvelletje lichtjes voor het feestelijke effect.

4

Bak in 20-25 min goudbruin en gaar. De quiche kan zowel warm als koud geserveerd worden.

Tip! Deze knallende quiches kunnen ook als één grote quiche gemaakt worden. Verleng dan de oventijd met 10-15 min.

Knallende oud en nieuw quiches

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.