Knapperige aardappelsalade met gerookte zalm

aardappelsalade

Aardappelen, gerookte zalm, waterkers; allen ingrediënten van deze heerlijke lauwwarme salade. Deze maaltijdsalade heeft even wat oventijd nodig, maar dan heb je ook een gerecht op tafel waar het hele gezin van kan smullen.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Prep Tijd15 minutenKooktijd45 minutenTotale Tijd1 uur

Ingrediënten
 500 gr krieltjes, met schil
 50 gr boter
 2 el olie
 2 tl rozemarijn
 Zout en peper
 ½ teentje knoflook
 4 el volle yoghurt
 2 el crème fraîche
 125 gr gerookte zalmmoot
 5 gr bieslook
 75 gr waterkers
 5 gr tuinkers
 20 gr Parmezaanse kaas
Keukenbenodigdheden
 Oven
 Pan
 Knoflookpers

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 170°C. Kook de aardappelen in 15 minuten gaar in een pan met water en laat ze vervolgens uitlekken. Zorg dat de aardappelen volledig droog zijn. Plet de aardappelen op een bakplaat en besprenkel deze met olie en rozemarijn. Leg op elke aardappel een klein blokje boter en kruid ze met een beetje peper en zout. Schuif de bakplaat in de oven en laat de aardappelen in 40 minuten knapperig en goudbruin bakken. Laat een beetje afkoelen.

2

Pers de knoflook uit boven de yoghurt en meng goed door met de crème fraîche. Verdeel het yoghurtmengsel over twee borden. Snijd de bieslook fijn en bewaar voor het garneren van de salade.

3

Verwijder de huid van de zalmmoot en snipper de vis in kleine flakes. Leg de aardappeltjes op het yoghurtmengsel en top af met de zalmsnippers, Parmezaanse kaas, bieslook, waterkers en tuinkers.

Ingrediënten

Ingrediënten
 500 gr krieltjes, met schil
 50 gr boter
 2 el olie
 2 tl rozemarijn
 Zout en peper
 ½ teentje knoflook
 4 el volle yoghurt
 2 el crème fraîche
 125 gr gerookte zalmmoot
 5 gr bieslook
 75 gr waterkers
 5 gr tuinkers
 20 gr Parmezaanse kaas
Keukenbenodigdheden
 Oven
 Pan
 Knoflookpers

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 170°C. Kook de aardappelen in 15 minuten gaar in een pan met water en laat ze vervolgens uitlekken. Zorg dat de aardappelen volledig droog zijn. Plet de aardappelen op een bakplaat en besprenkel deze met olie en rozemarijn. Leg op elke aardappel een klein blokje boter en kruid ze met een beetje peper en zout. Schuif de bakplaat in de oven en laat de aardappelen in 40 minuten knapperig en goudbruin bakken. Laat een beetje afkoelen.

2

Pers de knoflook uit boven de yoghurt en meng goed door met de crème fraîche. Verdeel het yoghurtmengsel over twee borden. Snijd de bieslook fijn en bewaar voor het garneren van de salade.

3

Verwijder de huid van de zalmmoot en snipper de vis in kleine flakes. Leg de aardappeltjes op het yoghurtmengsel en top af met de zalmsnippers, Parmezaanse kaas, bieslook, waterkers en tuinkers.

Knapperige aardappelsalade met gerookte zalm

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.