Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang de nieuwste recepten en tips in je inbox.

Knapperige deegpakketjes met erwten-ricottavulling

Knapperige deegpakketjes met erwten-ricottavulling

Wist je dat dit recept is gebaseerd op Pastizzi? Dit knapperige gevulde deeghapje wordt veel gegeten in Malta. Ze zijn er in veel verschillende smaken te vinden, maar wij kiezen voor een vulling van doperwten en ricotta. Heerlijk in combinatie met de frisse yoghurt-muntdip.

NiveauGemiddeld

Voorziet in12 Porties
Voorbereiding20 minutenKooktijd25 minutenTotale Tijd45 minuten

Ingrediënten
 1 sjalot
 1 teentje knoflook
 1 el olie
 90 gr diepvrieserwten, ontdooid
 Peper en zout
 50 ml water
 1 rol vers hartige taartdeeg
 4 takjes verse munt
 2 eieren
 25 gr Parmezaanse kaas
 125 gr ricotta kaas
 100 ml Griekse yoghurt
 1 ½ el mayonaise
 ½ tl knoflookpoeder
Extra keukenbenodigdheden
 Huishoudfolie

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 190°C. Snijd de sjalot en knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan. Bak de knoflook en sjalot aan en voeg de erwten toe. Breng op smaak met peper en zout. Giet het water over de erwten en gaar in 3 min. op laag vuur.

2

Rol het hartige taartdeeg (zonder bakpapier er tussen) zo strak mogelijk op tot een compacte rol. Pak de rol in met huishoudfolie en laat 10 min. rusten in de koelkast.

3

Duw de erwten in de pan met een pollepel plat en schep in een kom. Snijd de helft van de munt fijn en roer door de warme erwten. Breek de helft van de eieren en scheid het eigeel van het eiwit. Roer het eigeel door de erwten. Rasp de Parmezaanse kaas fijn en roer deze samen met de ricotta door de erwten heen.

4

Haal het taartdeeg uit de koelkast en snijd in stukken van 2 cm dik. Rol het deeg met een deegroller tot er een dunne cirkel ontstaat. Leg in het midden van de cirkel 1 el vulling. Vouw de randen naar elkaar toe tot er een halve cirkel ontstaat. Duw de randen dicht met een vork. Kluts de andere helft van de eieren en smeer de buitenkant van het deeg in met ei. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en plaats 20 min. in de oven.

5

Maak ondertussen de dip. Snijd de overige munt fijn en meng deze met de yoghurt, mayonaise, knoflookpoeder, zout en peper.

6

Serveer de knapperige deeghapjes warm met de yoghurt-muntdip.

Ingrediënten

Ingrediënten
 1 sjalot
 1 teentje knoflook
 1 el olie
 90 gr diepvrieserwten, ontdooid
 Peper en zout
 50 ml water
 1 rol vers hartige taartdeeg
 4 takjes verse munt
 2 eieren
 25 gr Parmezaanse kaas
 125 gr ricotta kaas
 100 ml Griekse yoghurt
 1 ½ el mayonaise
 ½ tl knoflookpoeder
Extra keukenbenodigdheden
 Huishoudfolie

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 190°C. Snijd de sjalot en knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan. Bak de knoflook en sjalot aan en voeg de erwten toe. Breng op smaak met peper en zout. Giet het water over de erwten en gaar in 3 min. op laag vuur.

2

Rol het hartige taartdeeg (zonder bakpapier er tussen) zo strak mogelijk op tot een compacte rol. Pak de rol in met huishoudfolie en laat 10 min. rusten in de koelkast.

3

Duw de erwten in de pan met een pollepel plat en schep in een kom. Snijd de helft van de munt fijn en roer door de warme erwten. Breek de helft van de eieren en scheid het eigeel van het eiwit. Roer het eigeel door de erwten. Rasp de Parmezaanse kaas fijn en roer deze samen met de ricotta door de erwten heen.

4

Haal het taartdeeg uit de koelkast en snijd in stukken van 2 cm dik. Rol het deeg met een deegroller tot er een dunne cirkel ontstaat. Leg in het midden van de cirkel 1 el vulling. Vouw de randen naar elkaar toe tot er een halve cirkel ontstaat. Duw de randen dicht met een vork. Kluts de andere helft van de eieren en smeer de buitenkant van het deeg in met ei. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en plaats 20 min. in de oven.

5

Maak ondertussen de dip. Snijd de overige munt fijn en meng deze met de yoghurt, mayonaise, knoflookpoeder, zout en peper.

6

Serveer de knapperige deeghapjes warm met de yoghurt-muntdip.

Knapperige deegpakketjes met erwten-ricottavulling

Deze hartige taart met zalm, citroen en cottage cheese is ook absoluut de moeite waard om eens te proberen!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.