Knapperige taco’s met garnalen en granaatappelsalsa

taco's met garnalen

Taco’s op Mexicaanse wijze kennen we vast allemaal wel. Wij geven daarom graag een andere draai aan de bekende tacoschelpen. Onze heerlijke, knapperige taco’s zijn gevuld met een salsa van granaatappel, avocadocrème en geroerbakte garnalen. Verrassend en binnen 20 minuten op tafel!

NiveauBeginner

Voorziet in2 Porties
Prep Tijd10 minutenKooktijd10 minutenTotale Tijd20 minuten

Ingrediënten
 1 granaatappel
  komkommer
 1 sjalot
 Sap van 1/2 limoen
 Peper en Zout
 3 takjes munt
 1 rijpe avocado
 2 el crème fraîche
 6 tacoschelpen
 2 teentjes knoflook
 250 gr gepelde rauwe garnalen
 1 el olijfolie
Keukenbenodigdheden
 Oven
 Staafmixer
 Koekenpan

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180°C. Haal de pitjes uit de granaatappel door de granaatappel te halveren. Houd de granaatappel in je hand en sla met een pollepel op de achterkant zodat de pitjes eruit vallen. Vang de pitjes en het sap op in een schaal.

2

Snijd de komkommer in kleine blokjes en snipper de sjalot. Meng de granaatappelpitjes, de komkommer en de sjalot in een kommetje en voeg de helft van het limoensap toe aan de salsa. Snijd de munt fijn en meng deze door de salsa. Houd een paar muntblaadjes achter voor de garnering. Breng de salsa vervolgens op smaak met peper en zout.

3

Pureer met een staafmixer 1 avocado met 2 el crème fraîche en peper en zout tot een zachte crème.

4

Leg de tacoschelpen 5 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en pers de teentjes knoflook boven de pan uit. Roerbak de garnalen in 3 minuten gaar. Zorg dat ze niet te lang op het vuur staan om te voorkomen dat ze droog worden.

5

Vul de tacoschelpen met de salsa en garnalen, garneer met de avocadocrème en muntblaadjes.

Ingrediënten

Ingrediënten
 1 granaatappel
  komkommer
 1 sjalot
 Sap van 1/2 limoen
 Peper en Zout
 3 takjes munt
 1 rijpe avocado
 2 el crème fraîche
 6 tacoschelpen
 2 teentjes knoflook
 250 gr gepelde rauwe garnalen
 1 el olijfolie
Keukenbenodigdheden
 Oven
 Staafmixer
 Koekenpan

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180°C. Haal de pitjes uit de granaatappel door de granaatappel te halveren. Houd de granaatappel in je hand en sla met een pollepel op de achterkant zodat de pitjes eruit vallen. Vang de pitjes en het sap op in een schaal.

2

Snijd de komkommer in kleine blokjes en snipper de sjalot. Meng de granaatappelpitjes, de komkommer en de sjalot in een kommetje en voeg de helft van het limoensap toe aan de salsa. Snijd de munt fijn en meng deze door de salsa. Houd een paar muntblaadjes achter voor de garnering. Breng de salsa vervolgens op smaak met peper en zout.

3

Pureer met een staafmixer 1 avocado met 2 el crème fraîche en peper en zout tot een zachte crème.

4

Leg de tacoschelpen 5 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en pers de teentjes knoflook boven de pan uit. Roerbak de garnalen in 3 minuten gaar. Zorg dat ze niet te lang op het vuur staan om te voorkomen dat ze droog worden.

5

Vul de tacoschelpen met de salsa en garnalen, garneer met de avocadocrème en muntblaadjes.

Knapperige taco’s met granaatappelsalsa en garnalen

De Mexicaanse keuken is ontzettend lekker, vind je niet? Probeer ook eens ons recept voor de vegetarische tortillataart!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.