Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Knoflooknoedels met pittige tempeh

Tempeh is van zichzelf niet zo krachtig van smaak, maar de nootachtige structuur is heerlijk in combinatie met een pikante saus. Deze pittige tempeh wordt geserveerd bij lekkere knoflooknoedels.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding15 minutenKooktijd15 minutenTotale Tijd30 minuten

Ingrediënten
 200 ml olie, om in te frituren + 2 el olie
 250 gr tempeh
 4 lente-uien
 4 cm verse gember, schoongemaakt
 4 teentjes knoflook
 400 gr Chinese wokgroente
 125 gr woknoedels, ongekookt
 1 groentebouillonblokje
 500 ml kokend water
 2 el ketjap manis
 1 el suiker
 1 el sambal oelek

Bereidingswijze
1

Verhit 200 ml olie in een pan met antiaanbaklaag. Snijd de tempeh in 10 stroken door de lengte en vervolgens in 15 stroken door de breedte. Frituur de helft van de tempeh in 5 min. goudbruin, schep uit de pan en laat uitlekken op een met keukenpapier bedekt bord. Herhaal dit met de tweede helft tempehblokjes.

2

Snijd de lente-ui, gember en knoflook fijn. Verhit 1 el olie in een wok en bak 3 teentjes knoflook en 2/3e deel van de gember op laag vuur aan. Voeg de Chinese wokgroente toe en roerbak deze 3 min. mee. Voeg de woknoedels toe en leg deze een beetje onder de groenten. Voeg vervolgens het bouillonblokje en kokend water toe en laat op laag vuur 5 min. doorgaren.

3

Verhit in een diepe pan met antiaanbaklaag 1 el olie. Fruit hierin de overgebleven knoflook en gember op laag vuur aan. Blus de knoflook en gember na 4 min. af met ketjap manis, suiker en sambal en laat dit 4 min. mee bakken op middelhoog vuur. De saus is goed wanneer de suiker is gesmolten en er een soort karamel ontstaat. Voeg de gefrituurde tempeh toe aan de saus en roer goed om zodat alle tempehblokjes bedekt zijn met een laagje saus.

4

Verdeel de warme knoflooknoedels met groenten over twee borden en serveer de tempeh er apart bij. Top de knoflooknoedels af met lente-ui.

Ingrediënten

Ingrediënten
 200 ml olie, om in te frituren + 2 el olie
 250 gr tempeh
 4 lente-uien
 4 cm verse gember, schoongemaakt
 4 teentjes knoflook
 400 gr Chinese wokgroente
 125 gr woknoedels, ongekookt
 1 groentebouillonblokje
 500 ml kokend water
 2 el ketjap manis
 1 el suiker
 1 el sambal oelek

Instructies

Bereidingswijze
1

Verhit 200 ml olie in een pan met antiaanbaklaag. Snijd de tempeh in 10 stroken door de lengte en vervolgens in 15 stroken door de breedte. Frituur de helft van de tempeh in 5 min. goudbruin, schep uit de pan en laat uitlekken op een met keukenpapier bedekt bord. Herhaal dit met de tweede helft tempehblokjes.

2

Snijd de lente-ui, gember en knoflook fijn. Verhit 1 el olie in een wok en bak 3 teentjes knoflook en 2/3e deel van de gember op laag vuur aan. Voeg de Chinese wokgroente toe en roerbak deze 3 min. mee. Voeg de woknoedels toe en leg deze een beetje onder de groenten. Voeg vervolgens het bouillonblokje en kokend water toe en laat op laag vuur 5 min. doorgaren.

3

Verhit in een diepe pan met antiaanbaklaag 1 el olie. Fruit hierin de overgebleven knoflook en gember op laag vuur aan. Blus de knoflook en gember na 4 min. af met ketjap manis, suiker en sambal en laat dit 4 min. mee bakken op middelhoog vuur. De saus is goed wanneer de suiker is gesmolten en er een soort karamel ontstaat. Voeg de gefrituurde tempeh toe aan de saus en roer goed om zodat alle tempehblokjes bedekt zijn met een laagje saus.

4

Verdeel de warme knoflooknoedels met groenten over twee borden en serveer de tempeh er apart bij. Top de knoflooknoedels af met lente-ui.

Knoflooknoedels met pittige tempeh

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.