Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Koffie semifreddo met meringue en chocolade schaafsel

Semifreddo betekent half bevroren en is een typisch Italiaans nagerecht. Het heeft de textuur van bevroren mousse, lijkt op ijs, maar je hebt er geen ijsmachine voor nodig. Je kunt dit dessert in vele varianten maken, maar wij kiezen voor 2 smaken die heel goed samen gaan: koffie en chocolade.

Bekijk hier meer alternatieven op koffie!

NiveauGemiddeld

Voorziet in12 Porties
Prep Tijd4 uren 20 minutenKooktijd5 minutenTotale Tijd4 uren 25 minuten

Ingrediënten
 4 eieren
 200 gr suiker
 Mespuntje zout
 350 ml slagroom
 55 gr koffie meringue
 125 ml espresso
 100 gr pure chocolade
Extra keukenbenodigdheden
 Handmixer
 Bakblik

Bereidingswijze
1

Breng een laag water aan de kook. Splits de eieren en zorg dat er geen eiwit bij het eigeel komt. Plaats een kom op de pan waarbij de onderkant van de kom het kokende water niet raakt. Klop in de kom het eigeel met 100 gr suiker tot deze een dik lint vormt aan de garde (ongeveer 5 min). Laat het mengsel afkoelen.

2

Klop de eiwitten met de andere helft van de suiker en een mespuntje zout tot zachte pieken. Klop de slagroom tot een dikte van Griekse yoghurt.

3

Breek de helft van de meringue in stukjes ter grootte van een knikker. Zet een espresso en laat afkoelen.

4

Spatel het eiwit en slagroom voorzichtig door elkaar. Spatel nu het eigeelmengsel en koffie door het eiwitmengsel en schep er ook de stukjes meringue voorzichtig door. Schenk het mengsel in een met huishoudfolie bekleed bakblik. Dek af met huishoudfolie en zet minimaal 4 uur in de diepvries.

5

Schraap met een mes chocolade krullen van de achterkant van de chocoladereep. Breek de andere helft van de meringue in stukjes. Serveer de semifreddo op een schaal en decoreer met het chocolade schaafsel en stukjes meringue.

Let op: omdat een semifreddo luchtig is, smelt het snel. Serveer dus direct uit de diepvries.

Ingrediënten

Ingrediënten
 4 eieren
 200 gr suiker
 Mespuntje zout
 350 ml slagroom
 55 gr koffie meringue
 125 ml espresso
 100 gr pure chocolade
Extra keukenbenodigdheden
 Handmixer
 Bakblik

Instructies

Bereidingswijze
1

Breng een laag water aan de kook. Splits de eieren en zorg dat er geen eiwit bij het eigeel komt. Plaats een kom op de pan waarbij de onderkant van de kom het kokende water niet raakt. Klop in de kom het eigeel met 100 gr suiker tot deze een dik lint vormt aan de garde (ongeveer 5 min). Laat het mengsel afkoelen.

2

Klop de eiwitten met de andere helft van de suiker en een mespuntje zout tot zachte pieken. Klop de slagroom tot een dikte van Griekse yoghurt.

3

Breek de helft van de meringue in stukjes ter grootte van een knikker. Zet een espresso en laat afkoelen.

4

Spatel het eiwit en slagroom voorzichtig door elkaar. Spatel nu het eigeelmengsel en koffie door het eiwitmengsel en schep er ook de stukjes meringue voorzichtig door. Schenk het mengsel in een met huishoudfolie bekleed bakblik. Dek af met huishoudfolie en zet minimaal 4 uur in de diepvries.

5

Schraap met een mes chocolade krullen van de achterkant van de chocoladereep. Breek de andere helft van de meringue in stukjes. Serveer de semifreddo op een schaal en decoreer met het chocolade schaafsel en stukjes meringue.

Let op: omdat een semifreddo luchtig is, smelt het snel. Serveer dus direct uit de diepvries.

Koffie Semifreddo met meringue en chocolade schaafsel

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.