Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Köfte met bulgur-spinaziesalade

Köfte met bulgur-spinaziesalade

Köfte is oorspronkelijk een Turks gerecht. Wij serveren het gekruide gehakt met een frisse salade van bulgur, babyspinazie en verse kruiden. Een heerlijk gerecht om buiten te eten, want deze köftes zijn ook perfect op de barbecue klaar te maken!

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Totale Tijd40 minuten

Ingrediënten
 50 gr bulgur
 ½ ui
 1 teentje knoflook
 10 takjes verse munt
 300 gr half-om-half gehakt
 1 ei
 15 gr paneermeel
 1 tl kaneel
 2 tl Italiaanse kruiden
 1 tl komijn
 2 tomaten
 20 gr platte peterselie
 5 mini komkommers
 1 citroen
 50 gr babyspinazie
 Zout en peper
 3 el Griekse yoghurt
 1 el honing

Bereidingswijze
1

Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.

2

Snipper de ui fijn en pers het knoflookteentje. Pluk de blaadjes van de helft van de takjes munt en hak de blaadjes fijn. Meng de munt met het gehakt, ei, de ui, knoflook, paneermeel, kaneel, Italiaanse kruiden en komijn. Kneed goed door elkaar en verdeel in 6 delen. Vorm ieder deel tot een plat worstje.

3

Snijd de tomaten in kleine blokjes. Pluk de blaadjes munt van de overige takjes en hak fijn. Pluk de peterselieblaadjes van de takjes. Snijd 4/5 mini komkommers in plakjes, snijd de citroen doormidden en leg de helft apart voor later. Pers de andere helft uit over de tomatenblokjes. Voeg de spinazie, komkommer, peterselie, bulgur en munt toe en meng door elkaar. Breng op smaak met wat zout en peper.

4

Bereid de yoghurtsaus door de laatste mini komkommer fijn te raspen en dit te mengen met de Griekse yoghurt, honing en de rasp en het sap van de andere helft van de citroen.

5

Bak de köftes in een grillpan gaar in ongeveer 8 à 10 min.

6

Serveer de köftes met de bulgur-spinaziesalade en yoghurtsaus.

Ingrediënten

Ingrediënten
 50 gr bulgur
 ½ ui
 1 teentje knoflook
 10 takjes verse munt
 300 gr half-om-half gehakt
 1 ei
 15 gr paneermeel
 1 tl kaneel
 2 tl Italiaanse kruiden
 1 tl komijn
 2 tomaten
 20 gr platte peterselie
 5 mini komkommers
 1 citroen
 50 gr babyspinazie
 Zout en peper
 3 el Griekse yoghurt
 1 el honing

Instructies

Bereidingswijze
1

Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.

2

Snipper de ui fijn en pers het knoflookteentje. Pluk de blaadjes van de helft van de takjes munt en hak de blaadjes fijn. Meng de munt met het gehakt, ei, de ui, knoflook, paneermeel, kaneel, Italiaanse kruiden en komijn. Kneed goed door elkaar en verdeel in 6 delen. Vorm ieder deel tot een plat worstje.

3

Snijd de tomaten in kleine blokjes. Pluk de blaadjes munt van de overige takjes en hak fijn. Pluk de peterselieblaadjes van de takjes. Snijd 4/5 mini komkommers in plakjes, snijd de citroen doormidden en leg de helft apart voor later. Pers de andere helft uit over de tomatenblokjes. Voeg de spinazie, komkommer, peterselie, bulgur en munt toe en meng door elkaar. Breng op smaak met wat zout en peper.

4

Bereid de yoghurtsaus door de laatste mini komkommer fijn te raspen en dit te mengen met de Griekse yoghurt, honing en de rasp en het sap van de andere helft van de citroen.

5

Bak de köftes in een grillpan gaar in ongeveer 8 à 10 min.

6

Serveer de köftes met de bulgur-spinaziesalade en yoghurtsaus.

Köfte met bulgur-spinaziesalade

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.