Kofte Met Bulgur Spinaziesalade
Niveau
Gemiddeld
Tijd
40 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Köfte met bulgur-spinaziesalade

Köfte is oorspronkelijk een Turks gerecht. Wij serveren het gekruide gehakt met een frisse salade van bulgur, babyspinazie en verse kruiden. Een heerlijk gerecht om buiten te eten, want deze köftes zijn ook perfect op de barbecue klaar te maken!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept köfte met bulgur-spinaziesalade

Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
40 min
1
Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.
2
Snipper de ui fijn en pers het knoflookteentje. Pluk de blaadjes van de helft van de takjes munt en hak de blaadjes fijn. Meng de munt met het gehakt, ei, de ui, knoflook, paneermeel, kaneel, Italiaanse kruiden en komijn. Kneed goed door elkaar en verdeel in 6 delen. Vorm ieder deel tot een plat worstje.
3
Snijd de tomaten in kleine blokjes. Pluk de blaadjes munt van de overige takjes en hak fijn. Pluk de peterselieblaadjes van de takjes. Snijd 4/5 mini komkommers in plakjes, snijd de citroen doormidden en leg de helft apart voor later. Pers de andere helft uit over de tomatenblokjes. Voeg de spinazie, komkommer, peterselie, bulgur en munt toe en meng door elkaar. Breng op smaak met wat zout en peper.
4
Bereid de yoghurtsaus door de laatste mini komkommer fijn te raspen en dit te mengen met de Griekse yoghurt, honing en de rasp en het sap van de andere helft van de citroen.
5
Bak de köftes in een grillpan gaar in ongeveer 8 à 10 min.
6
Serveer de köftes met de bulgur-spinaziesalade en yoghurtsaus.

Wat is köfte precies?

Köfte is een Turks vleesgerecht. Het zijn een soort gehaktballetjes van lamsgehakt, rundergehakt of een mengsel hiervan. Het gerecht wordt gekruid met ui, peterselie en komijn.

Welke vlees moet je gebruiken voor köfte?

Meestal wordt lams- of rundvlees gebruikt om köfte te maken, maar je kunt ook kip- of kalkoengehakt gebruiken als je dat liever hebt. Het is belangrijk om gehakt te gebruiken met een hoog vetgehalte (ongeveer 20% tot 25%) zodat de köfte sappig blijft tijdens het koken en niet uitdroogt.

Wat is lekker bij köfte?

Köfte is lekker met salade, platbrood, yoghurtsaus (zoals cacık of tzatziki) en eventueel gegrilde groenten zoals paprika, ui en tomaat.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via