Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Kokos Laksa met koriander visballetjes

Kokos Laksa met koriander visballetjes

Laksa is een currysoep afkomstig uit Singapore. Een pittige, romige noodlesoep die vaak gecombineerd wordt met vis. Wij gebruiken in dit recept witvis. Je kunt de currypasta zelf maken maar als je weinig tijd hebt, kun je ook kant-en-klare currypasta gebruiken.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding15 minutenKooktijd15 minutenTotale Tijd30 minuten

Ingrediënten
 500 gr witvis
 ½ bosje koriander
 2 el vissaus
 1 ui
 2 teentjes knoflook
 3 cm gember
 1 rode peper
 1 stengel sereh
 50 ml + 1 el olijfolie
 1 el kurkuma
 1 el korianderzaad
 1 eiwit
 ½ groentebouillonblokje
 600 ml water
 400 ml kokosmelk
 Sap en partjes van 1/2 limoen
 200 gr peultjes
 200 gr rijstnoedels
 1 bosui
 Gebakken uitjes
 2 handjes gemengde sla
 1 rode peper (optioneel)

Bereidingswijze
1

Doe de vis, koriander, 1 el vissaus en het eiwit in een keukenmachine en mix alles door elkaar. Draai van het mengsel balletjes ter grote van 1 eetlepel.

2

Voor de currypasta: hak de ui, knoflook, gember en rode peper grof. Snijd de sereh fijn (alleen het witte gedeelte). Meng in een keukenmixer (of vijzel samen) met 50 ml olie, kurkuma, korianderzaad en 1 el vissaus.

3

Verhit 1 el olie in een pan en bak de currypasta voor 2 min tot deze begint te ruiken. Voeg het groentebouillonblokje, water, kokosmelk en de limoensap toe. Breng dit zachtjes aan de kook. Snijd de peultjes in ruitjes, voeg de peultjes en visballetjes toe aan de laksa soep en kook gaar in 6 min.

4

Kook ondertussen de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de lente ui in ringen.

5

Serveer de laksa soep met de noodles en bosui. Garneer met gebakken uitjes, een handje sla en de limoenpartjes. Snijd voor extra pit een rode peper in ringetjes en top hier de laksa mee af.

Tip: geen fan van koriander? Gebruik dan peterselie.

Ingrediënten

Ingrediënten
 500 gr witvis
 ½ bosje koriander
 2 el vissaus
 1 ui
 2 teentjes knoflook
 3 cm gember
 1 rode peper
 1 stengel sereh
 50 ml + 1 el olijfolie
 1 el kurkuma
 1 el korianderzaad
 1 eiwit
 ½ groentebouillonblokje
 600 ml water
 400 ml kokosmelk
 Sap en partjes van 1/2 limoen
 200 gr peultjes
 200 gr rijstnoedels
 1 bosui
 Gebakken uitjes
 2 handjes gemengde sla
 1 rode peper (optioneel)

Instructies

Bereidingswijze
1

Doe de vis, koriander, 1 el vissaus en het eiwit in een keukenmachine en mix alles door elkaar. Draai van het mengsel balletjes ter grote van 1 eetlepel.

2

Voor de currypasta: hak de ui, knoflook, gember en rode peper grof. Snijd de sereh fijn (alleen het witte gedeelte). Meng in een keukenmixer (of vijzel samen) met 50 ml olie, kurkuma, korianderzaad en 1 el vissaus.

3

Verhit 1 el olie in een pan en bak de currypasta voor 2 min tot deze begint te ruiken. Voeg het groentebouillonblokje, water, kokosmelk en de limoensap toe. Breng dit zachtjes aan de kook. Snijd de peultjes in ruitjes, voeg de peultjes en visballetjes toe aan de laksa soep en kook gaar in 6 min.

4

Kook ondertussen de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de lente ui in ringen.

5

Serveer de laksa soep met de noodles en bosui. Garneer met gebakken uitjes, een handje sla en de limoenpartjes. Snijd voor extra pit een rode peper in ringetjes en top hier de laksa mee af.

Tip: geen fan van koriander? Gebruik dan peterselie.

Kokos Laksa met koriander visballetjes

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.