Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Kombucha mocktail

Stella maakt samen met Mister Kombucha een kruidige kombucha mocktail. Dit drankje is een perfecte alcoholvrije optie voor een gezellige avond. Door de gemberkombucha en het gembersap heeft de mocktail een lekkere pittige smaak (een aanrader voor de echte gemberliefhebbers!). De honing en appelsap geven een zoete twist.

Kombucha is een gefermenteerde, licht koolzuurhoudende drank op basis van thee. Het drankje is daarom een goede vervanging voor bijvoorbeeld frisdrank en (alcoholvrij) bier. Voordat kombucha in het flesje bij Mister Kombucha komt, gaat het een hele reis aan processen af. Ben je benieuwd hoe kombucha gemaakt wordt? Bekijk dan de video op deze pagina

NiveauBeginner

Voorziet in2 Porties
Totale Tijd5 minuten

Ingrediënten
 Duimgrootte gemberwortel
 100 ml water
 2 flesjes Mister Kombucha Ginger
 2 handjes ijsklontjes
 2 tl honing
 ½ tl Verstegen kaneel (gemalen)
 150 ml appelsap
 Optioneel ter garnering: kaneelstokjes, appelschijfjes, steranijs, gemberschijfjes
Extra keukenbenodigdheden
 2 longdrinkglazen

Bereidingswijze
1

Schil de gember. Heb je een slowjuicer? Haal de gember dan door het apparaat. Heb je geen slowjuicer? Dan kun je de gember met een staafmixer pureren. Leg een theedoek over een kommetje en schenk de gepureerde gember door de theedoek in het kommetje. Wring de theedoek uit zodat al het sap vrijkomt. Voeg het water toe. Mocht je de gembersap te sterk vinden, voeg na smaak extra water toe.

2

Vul de glazen met ijsklontjes. Verdeel de honing, kaneel, het gembersap en de appelsap over de twee glazen. Vul de glazen af met de kombucha.

3

Garneer met steranijs, kaneelstokjes, appel- en gemberschijfjes.

Ingrediënten

Ingrediënten
 Duimgrootte gemberwortel
 100 ml water
 2 flesjes Mister Kombucha Ginger
 2 handjes ijsklontjes
 2 tl honing
 ½ tl Verstegen kaneel (gemalen)
 150 ml appelsap
 Optioneel ter garnering: kaneelstokjes, appelschijfjes, steranijs, gemberschijfjes
Extra keukenbenodigdheden
 2 longdrinkglazen

Instructies

Bereidingswijze
1

Schil de gember. Heb je een slowjuicer? Haal de gember dan door het apparaat. Heb je geen slowjuicer? Dan kun je de gember met een staafmixer pureren. Leg een theedoek over een kommetje en schenk de gepureerde gember door de theedoek in het kommetje. Wring de theedoek uit zodat al het sap vrijkomt. Voeg het water toe. Mocht je de gembersap te sterk vinden, voeg na smaak extra water toe.

2

Vul de glazen met ijsklontjes. Verdeel de honing, kaneel, het gembersap en de appelsap over de twee glazen. Vul de glazen af met de kombucha.

3

Garneer met steranijs, kaneelstokjes, appel- en gemberschijfjes.

Kombucha mocktail
Kombucha mocktail

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.