Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Koreaanse noedels met biefstuk, bimi & sugar snaps

Koreaanse noedels met biefstuk

Geef een Koreaanse twist aan je noedels! Wij serveren onze noedels graag met biefstuk, knapperige groente en een zelfgemaakte saus op basis van zwarte bonen, sojasaus en gember.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding15 minutenKooktijd20 minutenTotale Tijd35 minuten

Ingrediënten
 120 gr noedels
 200 gr bimi
 200 gr sugar snaps
 175 gr biefstuk
 1 el olie
 ½ rode peper
 2 el sesamzaadjes
 1 bosui, fijngesneden (voor garnering)
Ingrediënten zwarte-bonensaus
 2 el verse gember
 2 teentjes knoflook
 1 el suiker
 1 el olie
 ½ rode peper
 1 el sojasaus
 3 el zwarte-bonenpasta (van de toko)
 2 el rijstwijn
 ½ tl azijn
 1,50 tl maizena (opgelost in 1 el water)
 75 ml kippenbouillon
 2 bosuitjes
Keukenbenodigdheden
 Steelpan
 Staafmixer
 Kookpan
 Koekenpan
 Wok

Bereidingswijze
1

Snijd de knoflook, gember, bosui en rode peper fijn. Verhit 1 el olie in een steelpan en fruit hierin de knoflook, gember en bosui aan. Voeg vervolgens de zwarte-bonenpasta toe en laat enkele minuten bakken. Breng op smaak met de helft van de rode peper, sojasaus, kippenbouillon, rijstwijn, suiker en azijn. Breng het mengsel aan de kook en laat 10 minuten zachtjes inkoken. Pureer de saus met een staafmixer fijn en voeg als laatste de maizena toe om de saus dikker te maken.

Tip: heb je geen tijd om zelf de saus te maken? Vervang de ingrediënten dan door een kant-en-klaar saus.

2

Breng een pan met water aan de kook en kook de noedels in 3 minuten gaar. Giet het water af en spoel de noedels af met koud water.

3

Breng de biefstuk op smaak met peper en zout. Verhit een koekenpan en schroei de biefstuk rondom helemaal dicht. Draai de biefstuk hierna om de minuut totdat deze na ca. 4 minuten goudbruin van kleur is. Verpak in aluminiumfolie en laat rusten.

4

Verhit 1 el olie in een wok en wok in 4 minuten de bimi en sugar snaps gaar. Voeg de overgebleven rode peper, 2 el zelfgemaakte zwarte-bonensaus en de noedels toe en verwarm goed door.

5

Snijd de biefstuk in dunne plakjes. Verdeel de noedels over twee borden en leg de plakjes biefstuk hier bovenop. Serveer met extra saus, bosui en sesamzaadjes.

Ingrediënten

Ingrediënten
 120 gr noedels
 200 gr bimi
 200 gr sugar snaps
 175 gr biefstuk
 1 el olie
 ½ rode peper
 2 el sesamzaadjes
 1 bosui, fijngesneden (voor garnering)
Ingrediënten zwarte-bonensaus
 2 el verse gember
 2 teentjes knoflook
 1 el suiker
 1 el olie
 ½ rode peper
 1 el sojasaus
 3 el zwarte-bonenpasta (van de toko)
 2 el rijstwijn
 ½ tl azijn
 1,50 tl maizena (opgelost in 1 el water)
 75 ml kippenbouillon
 2 bosuitjes
Keukenbenodigdheden
 Steelpan
 Staafmixer
 Kookpan
 Koekenpan
 Wok

Instructies

Bereidingswijze
1

Snijd de knoflook, gember, bosui en rode peper fijn. Verhit 1 el olie in een steelpan en fruit hierin de knoflook, gember en bosui aan. Voeg vervolgens de zwarte-bonenpasta toe en laat enkele minuten bakken. Breng op smaak met de helft van de rode peper, sojasaus, kippenbouillon, rijstwijn, suiker en azijn. Breng het mengsel aan de kook en laat 10 minuten zachtjes inkoken. Pureer de saus met een staafmixer fijn en voeg als laatste de maizena toe om de saus dikker te maken.

Tip: heb je geen tijd om zelf de saus te maken? Vervang de ingrediënten dan door een kant-en-klaar saus.

2

Breng een pan met water aan de kook en kook de noedels in 3 minuten gaar. Giet het water af en spoel de noedels af met koud water.

3

Breng de biefstuk op smaak met peper en zout. Verhit een koekenpan en schroei de biefstuk rondom helemaal dicht. Draai de biefstuk hierna om de minuut totdat deze na ca. 4 minuten goudbruin van kleur is. Verpak in aluminiumfolie en laat rusten.

4

Verhit 1 el olie in een wok en wok in 4 minuten de bimi en sugar snaps gaar. Voeg de overgebleven rode peper, 2 el zelfgemaakte zwarte-bonensaus en de noedels toe en verwarm goed door.

5

Snijd de biefstuk in dunne plakjes. Verdeel de noedels over twee borden en leg de plakjes biefstuk hier bovenop. Serveer met extra saus, bosui en sesamzaadjes.

Koreaanse noedels met biefstuk, bimi & sugar snaps

Houd jij ook van de Koreaanse keuken? Probeer dan zeker een keer onze Koreaanse gehaktballetjes met perzik-sriracha saus!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.