Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Krokante kip met gegrilde zoete aardappel

Krokante kip met gegrilde zoete aardappel

Maak zelf deze heerlijke krokante kip met cornflakes. In plaats van deze te frituren, bereid je de kip in de oven. Samen met gegrilde zoete aardappel, een frisse komkommersalade en een zelfgemaakte knoflooksaus zet je een lekkere maaltijd op tafel.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding15 minutenKooktijd20 minutenTotale Tijd35 minuten

Ingrediënten
 150 gr cornflakes
 1 tl Italiaanse kruiden
 1 ei
 50 gr bloem
 400 gr kipfilethaasjes
 Peper en zout
 3 grote zoete aardappels
 2 el olijfolie
 1 komkommer
 3 takjes dille, fijngehakt
 Sap van een halve citroen
 2 el mayonaise
 1 el Griekse yoghurt
 2 tl olijfolie
 1 teentje knoflook
 12 gr verse bieslook

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200ºC.

2

Doe de cornflakes in een dichte zak en sla hier een paar keer op met bijvoorbeeld een pan, om de cornflakes iets fijner te maken. Meng de cornflakes met de Italiaanse kruiden in een diep bord.

3

Klop het ei in een apart diep bord los en doe de bloem in een 3e diep bord.

4

Breng de kipfilethaasjes op smaak met peper en zout. Haal de kip door de bloem, vervolgens door het ei en als laatste door de cornflakes.

5

Leg de kipfilethaasjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de kip in circa 15 min. in de oven gaar en krokant.

6

Was de zoete aardappels met schil. Snijd in dikke plakken, bestrijk met 1 el olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Gril de zoete aardappel in een hete grillpan gaar en bruin.

7

Schaaf of snijd de komkommer in dunne plakjes. Voeg de dille, 1 el olijfolie en het citroensap bij de komkommerplakjes en meng alles goed door elkaar.

8

Meng de mayonaise, Griekse yoghurt en 2 tl olijfolie door elkaar. Pers de knoflook, hak de bieslook fijn en roer beide goed door de saus.

9

Serveer de krokante kip met de gegrilde zoete aardappel, komkommersalade en knoflooksaus.

Ingrediënten

Ingrediënten
 150 gr cornflakes
 1 tl Italiaanse kruiden
 1 ei
 50 gr bloem
 400 gr kipfilethaasjes
 Peper en zout
 3 grote zoete aardappels
 2 el olijfolie
 1 komkommer
 3 takjes dille, fijngehakt
 Sap van een halve citroen
 2 el mayonaise
 1 el Griekse yoghurt
 2 tl olijfolie
 1 teentje knoflook
 12 gr verse bieslook

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200ºC.

2

Doe de cornflakes in een dichte zak en sla hier een paar keer op met bijvoorbeeld een pan, om de cornflakes iets fijner te maken. Meng de cornflakes met de Italiaanse kruiden in een diep bord.

3

Klop het ei in een apart diep bord los en doe de bloem in een 3e diep bord.

4

Breng de kipfilethaasjes op smaak met peper en zout. Haal de kip door de bloem, vervolgens door het ei en als laatste door de cornflakes.

5

Leg de kipfilethaasjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de kip in circa 15 min. in de oven gaar en krokant.

6

Was de zoete aardappels met schil. Snijd in dikke plakken, bestrijk met 1 el olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Gril de zoete aardappel in een hete grillpan gaar en bruin.

7

Schaaf of snijd de komkommer in dunne plakjes. Voeg de dille, 1 el olijfolie en het citroensap bij de komkommerplakjes en meng alles goed door elkaar.

8

Meng de mayonaise, Griekse yoghurt en 2 tl olijfolie door elkaar. Pers de knoflook, hak de bieslook fijn en roer beide goed door de saus.

9

Serveer de krokante kip met de gegrilde zoete aardappel, komkommersalade en knoflooksaus.

Krokante kip met gegrilde zoete aardappel
Wijntip van Yves

Wijntip van Yves

Farnese Vigneti del Salento I Muri Bianco: Een droge, frisse wijn met een zoete ondertoon past goed bij het zoete van de aardappel. De komkommer en kip vragen om het frisse en fruitige dat deze blend te bieden heeft.

Met code EAT10 bestel je hem nu met 10% korting

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.