Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Kruidige bloemkoolroosjes met cheddarsaus en ingelegde ui

Kruidige bloemkoolroosjes met cheddarsaus en ingelegde ui

Verras met deze kruidige bloemkoolroosjes tijdens een borrel. Heerlijk krokant gebakken in de oven en afgetopt met een smeuïge saus van cheddar en ingelegde ui voor een zoetzure touch. Dat is weer eens wat anders!

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Voorbereiding5 minutenKooktijd25 minutenTotale Tijd30 minuten

Ingrediënten
 ½ bloemkool
 3 el olie
 2 teentjes knoflook, geperst
 ½ tl chilipoeder
 3 tl gerookte paprika
 100 ml azijn
 100 gr suiker
 Snufje zout
 1 rode ui
 30 ml slagroom
 20 gr crème fraîche
 60 gr geraspte cheddarkaas
 1 limoen

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 220°C. Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie, leg de glanzende kant naar boven.

2

Snijd de bloemkool in roosjes van ongeveer 4 cm en dep ze goed droog.

3

Meng de bloemkoolroosjes met olie, knoflook, chilipoeder en paprikapoeder. Zorg ervoor dat de bloemkoolroosjes goed bedekt zijn met de kruiden.

4

Verdeel de bloemkoolroosjes over de bakplaat, zorg ervoor dat ze elkaar niet raken.

5

Bak de bloemkoolroosjes in 25 min. bruin en krokant in de oven.

6

Verwarm de azijn, suiker en zout in een pannetje. Halveer de rode ui en snijd in dunne ringen. Kook de ui kort in het azijnmengsel en laat afkoelen.

7

Verwarm in een ander pannetje op laag vuur de slagroom samen met de crème fraîche en cheddarkaas totdat de kaas is gesmolten. Rasp de limoen boven de saus en roer door.

8

Serveer de bloemkool met de warme kaassaus en ingelegde ui.

Ingrediënten

Ingrediënten
 ½ bloemkool
 3 el olie
 2 teentjes knoflook, geperst
 ½ tl chilipoeder
 3 tl gerookte paprika
 100 ml azijn
 100 gr suiker
 Snufje zout
 1 rode ui
 30 ml slagroom
 20 gr crème fraîche
 60 gr geraspte cheddarkaas
 1 limoen

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 220°C. Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie, leg de glanzende kant naar boven.

2

Snijd de bloemkool in roosjes van ongeveer 4 cm en dep ze goed droog.

3

Meng de bloemkoolroosjes met olie, knoflook, chilipoeder en paprikapoeder. Zorg ervoor dat de bloemkoolroosjes goed bedekt zijn met de kruiden.

4

Verdeel de bloemkoolroosjes over de bakplaat, zorg ervoor dat ze elkaar niet raken.

5

Bak de bloemkoolroosjes in 25 min. bruin en krokant in de oven.

6

Verwarm de azijn, suiker en zout in een pannetje. Halveer de rode ui en snijd in dunne ringen. Kook de ui kort in het azijnmengsel en laat afkoelen.

7

Verwarm in een ander pannetje op laag vuur de slagroom samen met de crème fraîche en cheddarkaas totdat de kaas is gesmolten. Rasp de limoen boven de saus en roer door.

8

Serveer de bloemkool met de warme kaassaus en ingelegde ui.

Kruidige bloemkoolroosjes met cheddarsaus en ingelegde ui

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.