Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang de nieuwste recepten en tips in je inbox.

Kruidige nasi van bloemkoolrijst

Kruidige nasi van bloemkoolrijst met kwarteleitjes

Nasi, wie kent het niet? In dit recept gaan we voor een twist op de klassieke bereiding en vervangen we de rijst door bloemkoolrijst. Met zelfgemaakte sambal, diverse kruiden en ketjap manis wordt de nasi op smaak gebracht. De eitjes zorgen voor de finishing touch!

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding5 minutenKooktijd15 minutenTotale Tijd20 minuten

Ingrediënten droge sambal
 1 el Verstegen chili vlokken
 1 tl Verstegen knoflookpoeder
 1 tl Verstegen zout
 2 tl suiker
Ingrediënten
 120 gr prei
 Olie
 1 tl Verstegen zeezout
 1 tl Verstegen uienpoeder
 1 tl Verstegen korianderzaad gemalen
 Snufje Verstegen nootmuskaat
 Snufje Verstegen komijnzaad gemalen
 500 gr bloemkoolrijst
 1 el ketjap manis
 2 eieren

Bereidingswijze
1

Meng voor de droge sambal alle ingrediënten in een kom.

2

Snijd de prei fijn in halve maantjes en verhit wat olie in een wokpan op hoog vuur. Voeg de prei toe en bak deze in ongeveer 2 min. gaar. Voeg de sambal, zout en overige specerijen toe en roer alles door elkaar.

3

Voeg vervolgens de bloemkoolrijst toe aan het preimengsel en roer deze ongeveer 5 min. door totdat de rijst gaar is. Voeg als laatste de ketjap toe.

4

Bak de eieren als spiegeleieren en serveer bovenop de nasi.

Tip! Geen bloemkoolrijst in huis? Deze maak je ook heel gemakkelijk zelf in de keukenmachine. Ontdoe de bloemkool van de bladeren en snijd deze, inclusief de kern, in grove stukken. Maal de stukken in de keukenmachine totdat er korrels ter grootte van rijstkorrels ontstaan.

Ingrediënten

Ingrediënten droge sambal
 1 el Verstegen chili vlokken
 1 tl Verstegen knoflookpoeder
 1 tl Verstegen zout
 2 tl suiker
Ingrediënten
 120 gr prei
 Olie
 1 tl Verstegen zeezout
 1 tl Verstegen uienpoeder
 1 tl Verstegen korianderzaad gemalen
 Snufje Verstegen nootmuskaat
 Snufje Verstegen komijnzaad gemalen
 500 gr bloemkoolrijst
 1 el ketjap manis
 2 eieren

Instructies

Bereidingswijze
1

Meng voor de droge sambal alle ingrediënten in een kom.

2

Snijd de prei fijn in halve maantjes en verhit wat olie in een wokpan op hoog vuur. Voeg de prei toe en bak deze in ongeveer 2 min. gaar. Voeg de sambal, zout en overige specerijen toe en roer alles door elkaar.

3

Voeg vervolgens de bloemkoolrijst toe aan het preimengsel en roer deze ongeveer 5 min. door totdat de rijst gaar is. Voeg als laatste de ketjap toe.

4

Bak de eieren als spiegeleieren en serveer bovenop de nasi.

Tip! Geen bloemkoolrijst in huis? Deze maak je ook heel gemakkelijk zelf in de keukenmachine. Ontdoe de bloemkool van de bladeren en snijd deze, inclusief de kern, in grove stukken. Maal de stukken in de keukenmachine totdat er korrels ter grootte van rijstkorrels ontstaan.

Kruidige nasi van bloemkoolrijst
Wijntip van Yves

Wijntip van Yves

Tramin Nussbaumer Gewürztraminer: probeer bij dit gerecht een zoete witte wijn met body, zoals deze gewurztraminer uit het noord-oosten van Italië. Exotisch fruit en specerijen gaan lekker samen bij dit recept.

Met code EAT10 bestel je hem nu met 10% korting

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.