Kruidige Pompoenstamppot Met Zoete Aardappel
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Kruidige pompoenstamppot met zoete aardappel

Deze smaakvolle stamppot zit boordevol groenten. De kruidige smaak van deze stamppot past goed bij de koudere dagen. Door de zoete smaak van de aardappel, valt deze stamppot ook in de smaak bij kinderen. Bovendien staat ‘ie binnen een half uurtje op tafel.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept kruidige pompoenstamppot met zoete aardappel

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Schil de zoete aardappels en snijd in kleine blokjes. Doe de zoete aardappelblokjes en pompoenblokjes in een pan met water en kook gaar in ca. 15 min. Schil ondertussen de appels en snijd in partjes. Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de appelpartjes aan alle kanten goudbruin met de helft van de kaneel.
2
Giet de zoete aardappel en pompoen af en voeg de melk, roomboter, overige kaneel en nootmuskaat toe en stamp tot een stamppot. Breng de stamppot op smaak met peper en zout.
3
Verdeel de stamppot over de borden en maak af met de gebakken appel, pecannoten en verkruimelde geitenkaas.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?