Kruidige Pulled Pork Tacos
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Kruidige pulled pork taco’s

Deze taco’s zijn geïnspireerd door het Mexicaanse gerecht Cochinita Pibil. Het vlees wordt gekruid in een smaakvol mengsel met onder andere de specerij annatto. Annatto is zeer geliefd in Latijns-Amerika en zorgt voor een uitgesproken smaak.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten ingelegde uien
Ingrediënten kruidige pulled pork taco's
Extra benodigdheden

Recept kruidige pulled pork taco’s

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
4u 0min
Totale tijd
4u 30min
Kookmodus
1
Snijd de rode ui in ringen en doe deze in de weckpot. Breng de azijn, het water en de suiker aan de kook en giet dit in een weckpot over de rode ui. Sluit de deksel en laat één uur staan om in te trekken.
2
Bak de annatto, komijnzaad, kruidnagel, peperkorrels, anijszaad en het zout kort aan in een koekenpan. Maal vervolgens de kruiden in een vijzel fijn. Doe het sinaasappelsap, tequila, azijn en de gemalen kruiden in een blender. Snijd de gele pepers doormidden, verwijder de zaadlijsten en voeg toe aan de blender. Pers de citroenen uit, doe het sap ook in de blender en meng het geheel.
3
Verwarm de oven voor op 160°C. Snijd het vlees in blokjes van ongeveer 3 bij 3 cm en meng het vlees in een schaal met het kruidenmengsel goed door elkaar. Dek de schaal af met aluminiumfolie en laat 30 min. rusten in de koelkast.
4
Bekleed een ovenschaal met aluminiumfolie, leg het vlees erin en pak de ovenschaal volledig in met aluminiumfolie zodat er geen stoom kan ontsnappen. Plaats de ovenschaal voor 4 uur in de oven.
5
Haal het vlees uit de oven en roer het door elkaar zodat de blokjes vlees uit elkaar vallen tot draadjesvlees. Verwarm de wraps kort in een pan. Beleg de wraps met de crème fraîche, het vlees, ingelegde uien en de koriander. Tip: Annatto is verkrijgbaar bij de toko.

Tip: heb je een slowcooker in huis? Ga dan eens aan de slag met pulled pork uit de slowcooker of een van de andere slowcooker recepten! Net zo makkelijk!

Wat is annatto?

Annatto, ook wel achiote genoemd, is een natuurlijk kleurstof en smaakmaker die wordt gewonnen uit de zaden van de annatto-bomen. Het wordt vaak gebruikt in de Latijns-Amerikaanse en Caribische keuken om gerechten een karakteristieke oranje-rode kleur te geven en een licht nootachtige smaak toe te voegen.

 

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via