Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Kruidige rijst met gerookte makreel

Kruidige rijst met gerookte makreel

Gerookte makreel heeft een sterke smaak die goed samen gaat met kruidige rijst. Samen met een gekookt eitje is deze snelle maaltijd zeer voedzaam en een heerlijke combinatie van smaken.

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Voorbereiding5 minutenKooktijd15 minutenTotale Tijd20 minuten

Ingrediënten
 500 ml visbouillon
 150 gr basmatirijst
 4 eieren
 1 teentje knoflook
 8 gr gember, geschild
 2 sjalotten
 1 prei
 1 el olie
 1 tl kurkuma
 1 tl kerrie
 2 laurier blaadjes
 ½ tl komijnzaad
 ½ el mosterdzaad
 1 el garam masala
 125 gr doperwten, diepvries
 1 citroen
 Zout
 200 gr gerookte makreel
 3 takjes peterselie

Bereidingswijze
1

Breng de visbouillon aan de kook, voeg de basmatirijst toe en kook de rijst 9 min. op laag vuur. Giet de rijst af en laat rusten met de deksel op de pan. Breng een steelpan met water en de eieren aan de kook en kook de eieren in 7 min. hard.

2

Snijd ondertussen de knoflook, gember en sjalot fijn en de prei in fijne, dunne ringen. Verhit olie in een koekenpan. Bak de knoflook, kurkuma, kerrie, gember, sjalot, laurier, komijnzaad, mosterdzaad en garam masala kort aan. Voeg de prei en doperwten toe en bak 5 min. mee.

3

Rasp de schil van de citroen en pers de citroen daarna uit. Voeg de citroenrasp, 3 el citroensap en de rijst toe aan de groenten en kruiden. Breng op smaak met zout.

4

Pluk met twee vorken de makreel uit elkaar en roer de makreel door de rijst. Snijd de peterselie fijn en roer deze ook door de rijst. Halveer de eieren en serveer bij de rijst.

Ingrediënten

Ingrediënten
 500 ml visbouillon
 150 gr basmatirijst
 4 eieren
 1 teentje knoflook
 8 gr gember, geschild
 2 sjalotten
 1 prei
 1 el olie
 1 tl kurkuma
 1 tl kerrie
 2 laurier blaadjes
 ½ tl komijnzaad
 ½ el mosterdzaad
 1 el garam masala
 125 gr doperwten, diepvries
 1 citroen
 Zout
 200 gr gerookte makreel
 3 takjes peterselie

Instructies

Bereidingswijze
1

Breng de visbouillon aan de kook, voeg de basmatirijst toe en kook de rijst 9 min. op laag vuur. Giet de rijst af en laat rusten met de deksel op de pan. Breng een steelpan met water en de eieren aan de kook en kook de eieren in 7 min. hard.

2

Snijd ondertussen de knoflook, gember en sjalot fijn en de prei in fijne, dunne ringen. Verhit olie in een koekenpan. Bak de knoflook, kurkuma, kerrie, gember, sjalot, laurier, komijnzaad, mosterdzaad en garam masala kort aan. Voeg de prei en doperwten toe en bak 5 min. mee.

3

Rasp de schil van de citroen en pers de citroen daarna uit. Voeg de citroenrasp, 3 el citroensap en de rijst toe aan de groenten en kruiden. Breng op smaak met zout.

4

Pluk met twee vorken de makreel uit elkaar en roer de makreel door de rijst. Snijd de peterselie fijn en roer deze ook door de rijst. Halveer de eieren en serveer bij de rijst.

Kruidige rijst met gerookte makreel
Wijntip van Yves

Wijntip van Yves

Hubert Beck Riesling: Bij makreel kies ik voor een wijn met een iets vollere smaak die de uitgesproken makreel kan complementeren. De frisse en fruitige Riesling gaat heerlijk samen met de kruidige rijst.

Met code EAT10 bestel je hem nu hier met 10% korting bij Vanouds de Zwaan.

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.