Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Labneh met Turks brood en gegrilde groente

labneh met turks brood

Labneh, kende jij het al? Deze romige yoghurtdip is ideaal te combineren met allerlei mediterrane gerechten. Wij kiezen voor een combinatie met heerlijke gegrilde groente en knapperig gebakken Turks brood. Smullen!

Foodie Eefje van EEFSFOOD leerde je in een online workshop dit heerlijke gerecht maken. Check de workshop op onze Instagram.

NiveauBeginner

Voorziet in1 Portie
Voorbereiding10 minutenKooktijd25 minutenTotale Tijd35 minuten

 8 el Turkse yoghurt
 3 el Carbonell olijfolie
 2 tl Baharat kruiden
 1,50 el granaatappelpitjes
 1 takje platte peterselie, grof gehakt
 peper & zout
 8 stukken (afbak of oud) Turks brood
 ½ courgette, in plakken van 0,5 cm
 1 gele paprika, in reepjes
Keukenbenodigdheden
 Oven met bakplaat of grillpan
 Boho-tiffin (of bord)

1

Verdeel de courgette en paprika over een bakplaat met een beetje zout. Grill deze in een voorverwarmde oven van 210°C voor 25 minuten. Schuif na 20 minuten het brood (op een rooster) erbij. Haal beide na 25 minuten uit de oven. Geen oven? Dan kun je dit ook in een grillpan doen. Besprenkel de groente en het brood dan met een beetje olijfolie.

2

Schep de yoghurt op een bord of in je Boho-tiffin. Roer er met een lepel wat groeven in zodat de Carbonell olijfolie hier goed in blijft liggen. Maak af met de Baharat kruiden, peterselie en granaatappelpitjes. Breng verder op smaak met peper en zout.

3

Serveer de labneh met de gegrilde groente en het afgebakken brood. Smullen!

Ingrediënten

 8 el Turkse yoghurt
 3 el Carbonell olijfolie
 2 tl Baharat kruiden
 1,50 el granaatappelpitjes
 1 takje platte peterselie, grof gehakt
 peper & zout
 8 stukken (afbak of oud) Turks brood
 ½ courgette, in plakken van 0,5 cm
 1 gele paprika, in reepjes
Keukenbenodigdheden
 Oven met bakplaat of grillpan
 Boho-tiffin (of bord)

Instructies

1

Verdeel de courgette en paprika over een bakplaat met een beetje zout. Grill deze in een voorverwarmde oven van 210°C voor 25 minuten. Schuif na 20 minuten het brood (op een rooster) erbij. Haal beide na 25 minuten uit de oven. Geen oven? Dan kun je dit ook in een grillpan doen. Besprenkel de groente en het brood dan met een beetje olijfolie.

2

Schep de yoghurt op een bord of in je Boho-tiffin. Roer er met een lepel wat groeven in zodat de Carbonell olijfolie hier goed in blijft liggen. Maak af met de Baharat kruiden, peterselie en granaatappelpitjes. Breng verder op smaak met peper en zout.

3

Serveer de labneh met de gegrilde groente en het afgebakken brood. Smullen!

Labneh met Turks brood en gegrilde groente

Vind jij labneh ook zo lekker? Probeer dan zeker onze labneh met gegrilde aubergine!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.