Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Lamsstoof met couscous

De unieke smaak en geur van lamsvlees leent zich uitstekend voor een heerlijke lamsstoof. In deze curry komen alle smaaktonen van het vlees goed naar voren. Onze lamsstoof is licht pittig, bevat veel diepgang door de kruiden en heeft een zoete ondertoon van de abrikozen.

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Voorbereiding30 minutenKooktijd1 uurTotale Tijd1 uur 30 minuten

Ingrediënten
 750 gr lamsbout zonder bot
 2 uien
 2 teentjes knoflook
 Stuk verse gember (ongeveer 1 duim)
 1 groene jalapeño peper (met lijnzaad voor extra pittige variant)
 1 el zonnebloemolie
 1 tl kardemom
 1 tl kurkuma
 2 tl koriander
 3 tl garam masala
 70 gr tomatenpuree
 200 gr Griekse yoghurt
 400 ml groentebouillon
 2 kleine aubergines
 125 gr gedroogde abrikozen
 2 takjes koriander
 300 gr couscous

Bereidingswijze
1

Snijd het lamsvlees in blokjes van 4 bij 4 cm. Snipper de ui, knoflook, gember zonder schil en jalapeño fijn.

2

Verhit in een braadpan 1 el olie en bak de knoflook en ui glazig. Voeg de jalapeño en gember toe en bak kort mee. Voeg vervolgens de kardemon, kurkuma, koriander, garam masala en tomatenpuree toe aan de pan en bak tot de geuren vrij komen.

3

Voeg het vlees toe aan de kruiden en bak bruin aan alle kanten. Roer de yoghurt door het vlees en laat dit 15 min. stoven op laag vuur. Snijd ondertussen de aubergine en abrikozen in blokjes.

4

Giet de bouillon na het stoven over het vlees en laat het vlees in de bouillon 1 uur verder stoven. Voeg na 30 min. de aubergine en abrikozen toe en laat deze mee stoven.

5

Hak de koriander fijn en bereid de couscous volgens aanwijzingen op de verpakking. Serveer de couscous met verse koriander en de lamsstoof.

Ingrediënten

Ingrediënten
 750 gr lamsbout zonder bot
 2 uien
 2 teentjes knoflook
 Stuk verse gember (ongeveer 1 duim)
 1 groene jalapeño peper (met lijnzaad voor extra pittige variant)
 1 el zonnebloemolie
 1 tl kardemom
 1 tl kurkuma
 2 tl koriander
 3 tl garam masala
 70 gr tomatenpuree
 200 gr Griekse yoghurt
 400 ml groentebouillon
 2 kleine aubergines
 125 gr gedroogde abrikozen
 2 takjes koriander
 300 gr couscous

Instructies

Bereidingswijze
1

Snijd het lamsvlees in blokjes van 4 bij 4 cm. Snipper de ui, knoflook, gember zonder schil en jalapeño fijn.

2

Verhit in een braadpan 1 el olie en bak de knoflook en ui glazig. Voeg de jalapeño en gember toe en bak kort mee. Voeg vervolgens de kardemon, kurkuma, koriander, garam masala en tomatenpuree toe aan de pan en bak tot de geuren vrij komen.

3

Voeg het vlees toe aan de kruiden en bak bruin aan alle kanten. Roer de yoghurt door het vlees en laat dit 15 min. stoven op laag vuur. Snijd ondertussen de aubergine en abrikozen in blokjes.

4

Giet de bouillon na het stoven over het vlees en laat het vlees in de bouillon 1 uur verder stoven. Voeg na 30 min. de aubergine en abrikozen toe en laat deze mee stoven.

5

Hak de koriander fijn en bereid de couscous volgens aanwijzingen op de verpakking. Serveer de couscous met verse koriander en de lamsstoof.

Lamsstoof met couscous

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.