Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Lasagne met geitenkaas en spinazie

Cheesy Italiaanse gehaktballen gevuld met mozzarella

Deze lasagne is niet alleen heel makkelijk te maken, de combinatie van geitenkaas, spinazie en walnoten is ook nog eens heerlijk! Kies dus eens voor vegetarisch en maak deze eenvoudige lasagne binnen een handomdraai.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding10 minutenKooktijd35 minutenTotale Tijd45 minuten

Ingrediënten
 6 champignons
 1 ui
 1 teentje knoflook
 1 el olijfolie
 250 gr spinazie, vers
 2 el ricotta
 300 gr geitenkaas
 1 pakje lasagnebladen Verdi
 Handje gehakte walnoten
 Handje rucola

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de champignons in plakjes. Snipper de ui en pers de knoflook. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui en de knoflook 2 à 3 min. aan Voeg hier de champignons bij en bak 5 min. mee, voeg dan de spinazie toe totdat deze is geslonken. Voeg als laatst de ricotta toe en meng tot een dikke saus.

2

Schep 1/3e van het spinaziemengsel in een ovenschaal. Verkruimel hier 1/3e van de geitenkaas over en leg hier de lasagnebladen op. Herhaal dit totdat de schaal vol is. Verdeel hierover de gehakte walnoten en bak de lasagne 30 min. in de oven. Garneer met wat rucola.

Ingrediënten

Ingrediënten
 6 champignons
 1 ui
 1 teentje knoflook
 1 el olijfolie
 250 gr spinazie, vers
 2 el ricotta
 300 gr geitenkaas
 1 pakje lasagnebladen Verdi
 Handje gehakte walnoten
 Handje rucola

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de champignons in plakjes. Snipper de ui en pers de knoflook. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui en de knoflook 2 à 3 min. aan Voeg hier de champignons bij en bak 5 min. mee, voeg dan de spinazie toe totdat deze is geslonken. Voeg als laatst de ricotta toe en meng tot een dikke saus.

2

Schep 1/3e van het spinaziemengsel in een ovenschaal. Verkruimel hier 1/3e van de geitenkaas over en leg hier de lasagnebladen op. Herhaal dit totdat de schaal vol is. Verdeel hierover de gehakte walnoten en bak de lasagne 30 min. in de oven. Garneer met wat rucola.

Lasagne met geitenkaas en spinazie

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.