Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang de nieuwste recepten en tips in je inbox.

Linzencurry met gehaktballetjes en naanbrood

Fan van curry’s? Ga dan voor deze heerlijke variatie met linzen. De linzencurry wordt
geserveerd met gehaktballetjes en naanbrood. Deze maaltijd heb je binnen een half uurtje op tafel staan en is onwijs lekker!

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding5 minutenKooktijd20 minutenTotale Tijd25 minuten

Ingrediënten
 1 naanbrood
Gehaktballetjes
 300 gr rundergehakt
 1 tl komijn
 1 mespuntje cayennepeper
 1 tl zout
Linzen curry
 1 kleine rode ui
 1 teentje knoflook
 200 gr voorgekookte linzen
 Olie
 1 groene paprika
 1 el garam masala
 1 tl kerrie
 1 mespuntje gerookt paprikapoeder
 150 ml kokosmelk
 100 gr artisjokken (uitgelekt)

Bereidingswijze
1

Verwarm voor het naanbrood de oven voor volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Kneed het gehakt met de komijn, cayennepeper en zout door elkaar en rol in hier balletjes van.

3

Snipper de rode ui, hak de knoflook fijn en giet de linzen af.

4

Verhit olie in een diepe pan. Bak de gehaktballetjes rondom in ca. 5 min licht bruin. Snijd ondertussen de paprika in blokjes.

5

Voeg na 5 min. de ui, paprika en knoflook toe en bak ca. 3 min. mee. Voeg de kruiden (garam masala, kerrie en paprikapoeder) toe en bak kort mee met het gehakt. Voeg de
linzen toe en blus af met kokosmelk. Laat het geheel 5 min. zacht doorkoken.

6

Bak het brood af en snijd de artisjokken in blokjes. Serveer de artisjokken en het naanbrood bij de curry.

Ingrediënten

Ingrediënten
 1 naanbrood
Gehaktballetjes
 300 gr rundergehakt
 1 tl komijn
 1 mespuntje cayennepeper
 1 tl zout
Linzen curry
 1 kleine rode ui
 1 teentje knoflook
 200 gr voorgekookte linzen
 Olie
 1 groene paprika
 1 el garam masala
 1 tl kerrie
 1 mespuntje gerookt paprikapoeder
 150 ml kokosmelk
 100 gr artisjokken (uitgelekt)

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm voor het naanbrood de oven voor volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Kneed het gehakt met de komijn, cayennepeper en zout door elkaar en rol in hier balletjes van.

3

Snipper de rode ui, hak de knoflook fijn en giet de linzen af.

4

Verhit olie in een diepe pan. Bak de gehaktballetjes rondom in ca. 5 min licht bruin. Snijd ondertussen de paprika in blokjes.

5

Voeg na 5 min. de ui, paprika en knoflook toe en bak ca. 3 min. mee. Voeg de kruiden (garam masala, kerrie en paprikapoeder) toe en bak kort mee met het gehakt. Voeg de
linzen toe en blus af met kokosmelk. Laat het geheel 5 min. zacht doorkoken.

6

Bak het brood af en snijd de artisjokken in blokjes. Serveer de artisjokken en het naanbrood bij de curry.

Linzencurry met gehaktballetjes en naanbrood

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.