Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Linzencurry met gehaktballetjes en naanbrood

Fan van curry’s? Ga dan voor deze heerlijke variatie met linzen. De linzencurry wordt
geserveerd met gehaktballetjes en naanbrood. Deze maaltijd heb je binnen een half uurtje op tafel staan en is onwijs lekker!

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding7 minutenKooktijd18 minutenTotale Tijd25 minuten

Ingrediënten
 150 gr naanbrood
Gehaktballetjes
 300 gr rundergehakt
 1 tl komijn
 1 mespuntje Cayenne peper
 1 tl zout
Linzen curry
 1 kleine rode ui
 1 teentje knoflook
 200 gr voorgekookte linzen
 Olie
 1 groene paprika
 1 el garam masala
 1 tl kerrie
 1 mespuntje gerookt paprikapoeder
 150 ml kokosmelk
 100 gr artisjokken (uitgelekt)

Bereidingswijze
1

Verwarm voor het naanbrood de oven voor volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Kneed het gehakt met de komijn, Cayenne peper en zout door elkaar en rol in 6 balletjes.

3

Snipper de rode ui, hak de knoflook fijn en giet de linzen af.

4

Verhit olie in een diepe pan. Bak de gehaktballetjes rondom in ca. 5 min licht bruin. Snijd
ondertussen de paprika in blokjes.

5

Voeg na 5 min de ui, paprika en knoflook toe en bak ca. 3 minuten mee. Voeg de kruiden
(garam masala, kerrie en paprikapoeder) toe en bak kort mee met het gehakt. Voeg de
linzen toe en blus af met kokosmelk. Laat het geheel 5 min zacht doorkoken.

6

Bak het brood af en snijd de artisjokken in blokjes. Serveer de artisjokken en het naanbrood
bij de curry.

Ingrediënten

Ingrediënten
 150 gr naanbrood
Gehaktballetjes
 300 gr rundergehakt
 1 tl komijn
 1 mespuntje Cayenne peper
 1 tl zout
Linzen curry
 1 kleine rode ui
 1 teentje knoflook
 200 gr voorgekookte linzen
 Olie
 1 groene paprika
 1 el garam masala
 1 tl kerrie
 1 mespuntje gerookt paprikapoeder
 150 ml kokosmelk
 100 gr artisjokken (uitgelekt)

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm voor het naanbrood de oven voor volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Kneed het gehakt met de komijn, Cayenne peper en zout door elkaar en rol in 6 balletjes.

3

Snipper de rode ui, hak de knoflook fijn en giet de linzen af.

4

Verhit olie in een diepe pan. Bak de gehaktballetjes rondom in ca. 5 min licht bruin. Snijd
ondertussen de paprika in blokjes.

5

Voeg na 5 min de ui, paprika en knoflook toe en bak ca. 3 minuten mee. Voeg de kruiden
(garam masala, kerrie en paprikapoeder) toe en bak kort mee met het gehakt. Voeg de
linzen toe en blus af met kokosmelk. Laat het geheel 5 min zacht doorkoken.

6

Bak het brood af en snijd de artisjokken in blokjes. Serveer de artisjokken en het naanbrood
bij de curry.

Linzencurry met gehaktballetjes en naanbrood

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.