Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Luxe ontbijtplank XL

Thuis uiteten wordt steeds populairder. Naast avondmaaltijden kun je ook flink uitpakken met het ontbijt. Deze geweldige ontbijtplank heeft alles om uitgebreid van het ontbijt te genieten. Verras iemand anders met dit ontbijt of maak het op een relaxte zondagochtend.

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Voorbereiding35 minutenKooktijd30 minutenTotale Tijd1 uur 5 minuten

Ingrediënten ontbijtplank
 4 eieren
 Zak mini afbakbroodjes
 8 afbak mini croissants
 2 bagels
 4 plakjes kipfilet tuinkruiden
 50 gr flinterdunne achterham
 Handje blauwe bessen
 Handje walnoten
 3 takjes rode bessen
 1 kiwi
 4 aardbeien
 50 gr melk chocolade
 4 el honing
 50 gr boter
Ingrediënten blauwe bessen jam
 250 gr blauwe bessen
 75 ml water
 2 el suiker
 ¼ blaadje gelatine geweekt in koud water
 1 tl vanille-extract
 ½ tl kaneel
 ½ tl kardamom
Ingrediënten breakfast brownie
 225 gr gesmolten boter
 2 el zonnebloemolie
 175 gr lichtbruine suiker
 225 gr suiker
 4 eieren op kamertemperatuur, geklutst
 1 el vanille-extract
 1 tl zout
 115 gr cacaopoeder
 145 gr bloem (geen zelfrijzend)
Extra keukenbenodigdheden
 Grote (borrel)plank
 Vierkante bakvorm (20x20 cm)

Bereidingswijze blauwe bessen jam
1

Doe de blauwe bessen met 75 ml water en de suiker in een steelpan op middelhoog vuur en kook tot de blauwe bessen barsten. Zet het vuur uit en druk ze met een stamper tot gewenste dikte fijn.

2

Bereid de gelatine voor volgens de aanwijzingen op de verpakking. Knijp de gelatine uit en voeg deze aan de hete bessen toe. Roer even door zodat de gelatine goed oplost in de vruchtenpuree.

3

Voeg nu de vanille, kaneel en kardemom toe, roer door en laat de jam afkoelen.

Bereidingswijze breakfast brownie
4

Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een vierkante bakvorm (20 x 20 cm) met bakpapier.

5

Meng de boter, olie en de suikers in een grote kom. Voeg de eieren, vanille en zout toe en roer tot het geheel gemengd is. Niet hard kloppen maar rustig roeren.

6

Zeef de cacaopoeder en bloem boven de kom en meng voorzichtig door elkaar.

7

Schenk het beslag in de bakvorm en bak voor 30 minuten of totdat een satéprikker er net niet schoon uitkomt. Het beslag mag plakkerig zijn maar niet vloeibaar. Laat afkoelen.

Tip: maak de brownies een dag van tevoren; de brownies worden nog lekkerder als ze een dag hebben gestaan!

Plank opmaken
8

Kook de eieren hard of zacht zoals gewenst. Bak de broodjes, croissants en bagels af zoals aangegeven op de verpakking.

9

Smelt de chocolade au bain marie. Schil en snijd de kiwi in plakjes. Dip de aardbeien en kiwi in de chocolade. Laat afkoelen op bakpapier.

10

Doe de honing en boter in kommetjes.

11

Maak nu de plank op; leg alle ingrediënten op een mooie grote plank en serveer.

12

Bewaar alles wat overblijft in luchtdichte bakjes en geniet er later nog een keertje van.

Tip: je kan de jam en brownies ook kant en klaar kopen als je minder tijd hebt

Ingrediënten

Ingrediënten ontbijtplank
 4 eieren
 Zak mini afbakbroodjes
 8 afbak mini croissants
 2 bagels
 4 plakjes kipfilet tuinkruiden
 50 gr flinterdunne achterham
 Handje blauwe bessen
 Handje walnoten
 3 takjes rode bessen
 1 kiwi
 4 aardbeien
 50 gr melk chocolade
 4 el honing
 50 gr boter
Ingrediënten blauwe bessen jam
 250 gr blauwe bessen
 75 ml water
 2 el suiker
 ¼ blaadje gelatine geweekt in koud water
 1 tl vanille-extract
 ½ tl kaneel
 ½ tl kardamom
Ingrediënten breakfast brownie
 225 gr gesmolten boter
 2 el zonnebloemolie
 175 gr lichtbruine suiker
 225 gr suiker
 4 eieren op kamertemperatuur, geklutst
 1 el vanille-extract
 1 tl zout
 115 gr cacaopoeder
 145 gr bloem (geen zelfrijzend)
Extra keukenbenodigdheden
 Grote (borrel)plank
 Vierkante bakvorm (20x20 cm)

Instructies

Bereidingswijze blauwe bessen jam
1

Doe de blauwe bessen met 75 ml water en de suiker in een steelpan op middelhoog vuur en kook tot de blauwe bessen barsten. Zet het vuur uit en druk ze met een stamper tot gewenste dikte fijn.

2

Bereid de gelatine voor volgens de aanwijzingen op de verpakking. Knijp de gelatine uit en voeg deze aan de hete bessen toe. Roer even door zodat de gelatine goed oplost in de vruchtenpuree.

3

Voeg nu de vanille, kaneel en kardemom toe, roer door en laat de jam afkoelen.

Bereidingswijze breakfast brownie
4

Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een vierkante bakvorm (20 x 20 cm) met bakpapier.

5

Meng de boter, olie en de suikers in een grote kom. Voeg de eieren, vanille en zout toe en roer tot het geheel gemengd is. Niet hard kloppen maar rustig roeren.

6

Zeef de cacaopoeder en bloem boven de kom en meng voorzichtig door elkaar.

7

Schenk het beslag in de bakvorm en bak voor 30 minuten of totdat een satéprikker er net niet schoon uitkomt. Het beslag mag plakkerig zijn maar niet vloeibaar. Laat afkoelen.

Tip: maak de brownies een dag van tevoren; de brownies worden nog lekkerder als ze een dag hebben gestaan!

Plank opmaken
8

Kook de eieren hard of zacht zoals gewenst. Bak de broodjes, croissants en bagels af zoals aangegeven op de verpakking.

9

Smelt de chocolade au bain marie. Schil en snijd de kiwi in plakjes. Dip de aardbeien en kiwi in de chocolade. Laat afkoelen op bakpapier.

10

Doe de honing en boter in kommetjes.

11

Maak nu de plank op; leg alle ingrediënten op een mooie grote plank en serveer.

12

Bewaar alles wat overblijft in luchtdichte bakjes en geniet er later nog een keertje van.

Tip: je kan de jam en brownies ook kant en klaar kopen als je minder tijd hebt

Luxe ontbijtplank XL

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.