De lekkerste koekjes maak je zelf! Probeer bijvoorbeeld onze macadamia koeken met witte chocoladestukjes. Een leuke twist op de welbekende chocolate chip cookies.
Meng in een keukenmachine het zelfrijzend bakmeel met de suiker en boter tot een kruimelig geheel.
Snijd de witte chocolade in kleine blokjes en hak de noten grof. Meng chocolade, noten, vanille aroma en 1 ei door het kruimeldeeg. Kneed het deeg tot een samenhangend geheel en pak in met huishoudfolie. Laat het deeg 1 uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd het deeg in 15 gelijke plakjes. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 13 minuten goudbruin.
Ingrediënten
Instructies
Meng in een keukenmachine het zelfrijzend bakmeel met de suiker en boter tot een kruimelig geheel.
Snijd de witte chocolade in kleine blokjes en hak de noten grof. Meng chocolade, noten, vanille aroma en 1 ei door het kruimeldeeg. Kneed het deeg tot een samenhangend geheel en pak in met huishoudfolie. Laat het deeg 1 uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd het deeg in 15 gelijke plakjes. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 13 minuten goudbruin.
Bekijk ook deze leuke recepten
Houd jij meer van hartige koekjes? Dan zijn onze Emmentaler kaaskoekjes zeker het proberen waard! Een heerlijk recept voor bij de borrel of serveer ze als voorgerecht met een romige dipsaus.
Laat een reactie achter