Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Macadamia koeken met witte chocolade

Macadamia koeken

De lekkerste koekjes maak je zelf! Probeer bijvoorbeeld onze macadamia koeken met witte chocoladestukjes. Een leuke twist op de welbekende chocolate chip cookies.

NiveauBeginner

Voorziet in15 Porties
Voorbereiding1 uur 20 minutenKooktijd15 minutenTotale Tijd1 uur 35 minuten

Ingrediënten
 220 gr zelfrijzend bakmeel
 120 gr lichtbruine basterdsuiker
 115 gr ongezouten roomboter
 80 gr witte chocolade
 70 gr macadamianoten
 1 ei
 2 druppels vanille aroma
Keukenbenodigdheden
 Keukenmachine
 Huishoudfolie
 Oven
 Bakplaat

Bereidingswijze
1

Meng in een keukenmachine het zelfrijzend bakmeel met de suiker en boter tot een kruimelig geheel.

2

Snijd de witte chocolade in kleine blokjes en hak de noten grof. Meng chocolade, noten, vanille aroma en 1 ei door het kruimeldeeg. Kneed het deeg tot een samenhangend geheel en pak in met huishoudfolie. Laat het deeg 1 uur rusten in de koelkast.

3

Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd het deeg in 15 gelijke plakjes. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 13 minuten goudbruin.

Ingrediënten

Ingrediënten
 220 gr zelfrijzend bakmeel
 120 gr lichtbruine basterdsuiker
 115 gr ongezouten roomboter
 80 gr witte chocolade
 70 gr macadamianoten
 1 ei
 2 druppels vanille aroma
Keukenbenodigdheden
 Keukenmachine
 Huishoudfolie
 Oven
 Bakplaat

Instructies

Bereidingswijze
1

Meng in een keukenmachine het zelfrijzend bakmeel met de suiker en boter tot een kruimelig geheel.

2

Snijd de witte chocolade in kleine blokjes en hak de noten grof. Meng chocolade, noten, vanille aroma en 1 ei door het kruimeldeeg. Kneed het deeg tot een samenhangend geheel en pak in met huishoudfolie. Laat het deeg 1 uur rusten in de koelkast.

3

Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd het deeg in 15 gelijke plakjes. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 13 minuten goudbruin.

Macadamia koeken met witte chocolade

Houd jij meer van hartige koekjes? Dan zijn onze Emmentaler kaaskoekjes zeker het proberen waard! Een heerlijk recept voor bij de borrel of serveer ze als voorgerecht met een romige dipsaus.

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.