Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Familie Bos – Ovenschotel met boontjes en Indische twist

Ovenschotel met boontjes en Indische twist

Een ovenschotel is altijd een goed idee! Dit heerlijke familierecept combineert de smeuïge MAGGI aardappelpuree met kruidig gehakt en sperzieboontjes. De sambal badjak en ketjap zorgen voor een Indische twist aan het gerecht.

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Voorbereiding20 minutenKooktijd40 minutenTotale Tijd1 uur

Ingrediënten
 2 uien
 3 teentjes knoflook
 2 el zonnebloemolie
 500 gr rundergehakt
 2 tl nootmuskaat
 1 el sambal badjak
 3 el ketjap
 Snufje zout
 500 gr sperziebonen
 2 pakjes MAGGI Aardappelpuree à la Minute Naturel
 5 beschuiten
 20 gr roomboter
 400 gr appelmoes
Extra keukenbenodigdheden
 Braadschaal

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180ºC. Snipper de ui en knoflook fijn. Verhit de zonnebloemolie in een pan en bak de ui glazig. Voeg dan de knoflook en het gehakt toe. Rul het gehakt. Voeg de nootmuskaat, sambal badjak, ketjap en wat zout naar smaak toe.

2

Dop de boontjes en snijd ze in kleine stukjes. Voeg de boontjes toe aan het gehaktmengsel en laat sudderen. Bereid ondertussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vet de braadschaal in met een beetje boter. Verdeel de helft van de aardappelpuree in de braadschaal. Verdeel daarover het gehaktmengsel. Hier bovenop komt de rest van de puree.

3

Top af met verkruimeld beschuit en verdeel de roomboter in klontjes over het geheel. Bak de ovenschotel 40 min. in de oven. De ovenschotel is klaar wanneer deze een mooie bruine kleur heeft. Serveer met de appelmoes.

Ingrediënten

Ingrediënten
 2 uien
 3 teentjes knoflook
 2 el zonnebloemolie
 500 gr rundergehakt
 2 tl nootmuskaat
 1 el sambal badjak
 3 el ketjap
 Snufje zout
 500 gr sperziebonen
 2 pakjes MAGGI Aardappelpuree à la Minute Naturel
 5 beschuiten
 20 gr roomboter
 400 gr appelmoes
Extra keukenbenodigdheden
 Braadschaal

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180ºC. Snipper de ui en knoflook fijn. Verhit de zonnebloemolie in een pan en bak de ui glazig. Voeg dan de knoflook en het gehakt toe. Rul het gehakt. Voeg de nootmuskaat, sambal badjak, ketjap en wat zout naar smaak toe.

2

Dop de boontjes en snijd ze in kleine stukjes. Voeg de boontjes toe aan het gehaktmengsel en laat sudderen. Bereid ondertussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vet de braadschaal in met een beetje boter. Verdeel de helft van de aardappelpuree in de braadschaal. Verdeel daarover het gehaktmengsel. Hier bovenop komt de rest van de puree.

3

Top af met verkruimeld beschuit en verdeel de roomboter in klontjes over het geheel. Bak de ovenschotel 40 min. in de oven. De ovenschotel is klaar wanneer deze een mooie bruine kleur heeft. Serveer met de appelmoes.

MAGGI Familie Bos – Ovenschotel met boontjes en Indische twist

Zin in nog een ovenschotel van MAGGI? Check deze heerlijke romige ovenschotel met koolvis en rucola.

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.