Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang de nieuwste recepten en tips in je inbox.

Familie van Gestel – Gehaktballen met andijviestamppot

MAGGI Familie van Gestel - Gehaktballen met andijviestamppot

Een klassieker uit de Hollandse keuken: gehaktballen. Altijd lekker bij een stamppot. Deze gehaktballen volgens familierecept worden gemaakt van varkensgehakt en smaken nóg lekkerder als je kiest voor vers gehakt van de slager.

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Voorbereiding15 minutenKooktijd25 minutenTotale Tijd40 minuten

Ingrediënten
 500 gr varkensgehakt
 1 tl kerriepoeder
 1 tl paprikapoeder
 3 beschuiten, verkruimeld
 1 ei
 Peper en zout
 20 gr boter
 2 el MAGGI Jus rundvlees juspoeder
 250 ml water
 2 zakjes MAGGI Aardappelpuree voor Stamppot
 400 gr andijvie

Bereidingswijze
1

Meng het gehakt in een kom met kerriepoeder, paprikapoeder, verkruimelde beschuiten, peper, zout en het ei. Kneed alles goed door elkaar.

2

Maak 8 gelijke porties en draai hier gehaktballen van. Tip: zorg voor vochtige handen tijdens het draaien, zo ontstaat er mooie ronde gehaktballen.

3

Smelt de boter in de pan en bak de gehaktballen op hoog vuur rondom goudbruin. Keer ze tussentijds voorzichtig om met behulp van een lepel, zo blijven ze mooi rond. Voeg hierna een scheutje water toe en draai het vuur lager. Laat de gehaktballen in ca. 25 min gaar worden. Bereid in de pan met gehaktballen daarna de jus zoals aangegeven op de verpakking.

4

Bereid de aardappelpuree zoals aangegeven op de verpakking. Roer hier de rauwe andijvie doorheen.

Ingrediënten

Ingrediënten
 500 gr varkensgehakt
 1 tl kerriepoeder
 1 tl paprikapoeder
 3 beschuiten, verkruimeld
 1 ei
 Peper en zout
 20 gr boter
 2 el MAGGI Jus rundvlees juspoeder
 250 ml water
 2 zakjes MAGGI Aardappelpuree voor Stamppot
 400 gr andijvie

Instructies

Bereidingswijze
1

Meng het gehakt in een kom met kerriepoeder, paprikapoeder, verkruimelde beschuiten, peper, zout en het ei. Kneed alles goed door elkaar.

2

Maak 8 gelijke porties en draai hier gehaktballen van. Tip: zorg voor vochtige handen tijdens het draaien, zo ontstaat er mooie ronde gehaktballen.

3

Smelt de boter in de pan en bak de gehaktballen op hoog vuur rondom goudbruin. Keer ze tussentijds voorzichtig om met behulp van een lepel, zo blijven ze mooi rond. Voeg hierna een scheutje water toe en draai het vuur lager. Laat de gehaktballen in ca. 25 min gaar worden. Bereid in de pan met gehaktballen daarna de jus zoals aangegeven op de verpakking.

4

Bereid de aardappelpuree zoals aangegeven op de verpakking. Roer hier de rauwe andijvie doorheen.

MAGGI Familie van Gestel – Gehaktballen met andijviestamppot

Klik hier voor meer heerlijke stamppot.

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.