Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang de nieuwste recepten en tips in je inbox.

Meatball spaghetti

Meatball spaghetti: kan het nóg Amerikaanser? Dit populaire gerecht is eigenlijk niet heel veel meer dan spaghetti met gehaktballen in tomatensaus. Wij voegen hier graag nog een flinke hoeveelheid groente aan toe voor een extra gevuld gerecht.

Voorziet in4 Porties
Voorbereiding15 minutenKooktijd10 minutenTotale Tijd25 minuten

Ingrediënten
 500 gr rundergehakt
 80 gr salami, in kleine stukjes
 60 gr zongedroogde-tomatentapenade
 4 sjalotjes
 Peper en zout
 3 el olijfolie
 400 gr Italiaanse roerbakgroente
 450 gr pastasaus Napolitana
 3 el Italiaanse wittewijnazijn
 5 gr basilicum, fijngehakt
 1 komkommer, in halve plakjes
 500 gr verse spaghetti all’uovo
 100 gr geraspte kaas
Keukenbenodigdheden
 Hapjespan of koekenpan
 Kookpan

Bereidingswijze
1

Snipper 2 sjalotjes. Meng het gehakt met de salami, tapenade, de gesnipperde sjalotjes, peper en zout. Vorm 24 kleine gehaktballetjes van het mengsel.

2

Verhit 1 el olijfolie in een hapjespan en bak de gehaktballetjes 5 minuten tot ze bruin zijn. Voeg de roerbakgroenten toe en bak 8 minuten mee, tot de groenten zacht zijn. Voeg de pastasaus Napolitana toe, roer goed door, breng tot net onder de kook. Draai het vuur laag en laat de saus 5 minuten zachtjes sudderen.

3

Halveer de andere 2 sjalotjes en snijd in halve ringetjes. Meng 2 el olijfolie met 3 el wittewijnazijn, peper, zout en basilicum. Voeg de komkommer en sjalot toe en meng goed door en zet opzij.

4

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Serveer de pasta met de saus en bestrooi met geraspte kaas en basilicumblaadjes.

Ingrediënten

Ingrediënten
 500 gr rundergehakt
 80 gr salami, in kleine stukjes
 60 gr zongedroogde-tomatentapenade
 4 sjalotjes
 Peper en zout
 3 el olijfolie
 400 gr Italiaanse roerbakgroente
 450 gr pastasaus Napolitana
 3 el Italiaanse wittewijnazijn
 5 gr basilicum, fijngehakt
 1 komkommer, in halve plakjes
 500 gr verse spaghetti all’uovo
 100 gr geraspte kaas
Keukenbenodigdheden
 Hapjespan of koekenpan
 Kookpan

Instructies

Bereidingswijze
1

Snipper 2 sjalotjes. Meng het gehakt met de salami, tapenade, de gesnipperde sjalotjes, peper en zout. Vorm 24 kleine gehaktballetjes van het mengsel.

2

Verhit 1 el olijfolie in een hapjespan en bak de gehaktballetjes 5 minuten tot ze bruin zijn. Voeg de roerbakgroenten toe en bak 8 minuten mee, tot de groenten zacht zijn. Voeg de pastasaus Napolitana toe, roer goed door, breng tot net onder de kook. Draai het vuur laag en laat de saus 5 minuten zachtjes sudderen.

3

Halveer de andere 2 sjalotjes en snijd in halve ringetjes. Meng 2 el olijfolie met 3 el wittewijnazijn, peper, zout en basilicum. Voeg de komkommer en sjalot toe en meng goed door en zet opzij.

4

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Serveer de pasta met de saus en bestrooi met geraspte kaas en basilicumblaadjes.

Meatball spaghetti

Wist je dat je ook spaghetti kunt gebruiken voor lekkere, hartige cupcakes? Bekijk hier ons recept voor de spaghetti cupcakes!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.