Mediterrane pangasiusrolletjes met tomatencouscous

pangasiusrolletjes

Zin in een heerlijk lichte maaltijd met een mediterraan karakter? Probeer dan zeker onze pangasiusrolletjes met tomatencouscous. Wij vullen de pangasiusrolletjes met een zelfgemaakte puree op basis van zongedroogde tomaat.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Prep Tijd10 minutenKooktijd15 minutenTotale Tijd25 minuten

Ingrediënten
 1 rode ui
 250 gr cherrytomaatjes
 1 teentje knoflook
 30 gr Parmezaanse kaas, geraspt
 60 gr zongedroogde tomaten
 2 pangasiusfilets
 200 ml groentebouillon
 1 el tomatenpuree
 1 el mediterrane kruidenmix
 150 gr couscous
 1 courgette
 1 el olie
 75 gr zwarte olijven, in plakjes
 2 takjes verse basilicum
Keukenbenodigdheden
 Oven
 Ovenschaal
 Keukenmachine
 Pan met deksel

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 185°C. Snipper de ui en snijd de cherrytomaatjes door de helft. Pureer de helft van de ui, knoflook, Parmezaanse kaas en zongedroogde tomaatjes tot een samenhangend geheel in een keukenmachine. Voeg wat olie van de zongedroogde tomaatjes toe als de substantie te droog is.

2

Verdeel de puree gelijkmatig over de pangasiusfilets en rol deze op. Leg de twee rolletjes in een ovenschaal en verdeel hier de cherrytomaatjes omheen. Laat de vis 20 minuten garen in de oven.

3

Meng de groentebouillon met de tomatenpuree en de mediterrane kruidenmix in een pannetje met deksel. Voeg zodra de bouillon kookt de couscous toe. Doe de deksel op de pan en haal van het vuur af. Laat ca. 5 minuten rusten. Maak vervolgens de couscous los met een vork.

4

Snijd de courgette in de lengte doormidden en vervolgens in halve maantjes. Verwarm 1 el olie in de pan. Fruit de rest van de rode ui aan in de pan en roerbak hierna de courgette mee. Meng de courgette, rode ui en olijvenplakjes door de couscous.

5

Snijd de basilicum fijn. Serveer de couscous met een rolletje pangasiusfilet en de cherrytomaatjes. Top het geheel af met de verse basilicum.

Ingrediënten

Ingrediënten
 1 rode ui
 250 gr cherrytomaatjes
 1 teentje knoflook
 30 gr Parmezaanse kaas, geraspt
 60 gr zongedroogde tomaten
 2 pangasiusfilets
 200 ml groentebouillon
 1 el tomatenpuree
 1 el mediterrane kruidenmix
 150 gr couscous
 1 courgette
 1 el olie
 75 gr zwarte olijven, in plakjes
 2 takjes verse basilicum
Keukenbenodigdheden
 Oven
 Ovenschaal
 Keukenmachine
 Pan met deksel

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 185°C. Snipper de ui en snijd de cherrytomaatjes door de helft. Pureer de helft van de ui, knoflook, Parmezaanse kaas en zongedroogde tomaatjes tot een samenhangend geheel in een keukenmachine. Voeg wat olie van de zongedroogde tomaatjes toe als de substantie te droog is.

2

Verdeel de puree gelijkmatig over de pangasiusfilets en rol deze op. Leg de twee rolletjes in een ovenschaal en verdeel hier de cherrytomaatjes omheen. Laat de vis 20 minuten garen in de oven.

3

Meng de groentebouillon met de tomatenpuree en de mediterrane kruidenmix in een pannetje met deksel. Voeg zodra de bouillon kookt de couscous toe. Doe de deksel op de pan en haal van het vuur af. Laat ca. 5 minuten rusten. Maak vervolgens de couscous los met een vork.

4

Snijd de courgette in de lengte doormidden en vervolgens in halve maantjes. Verwarm 1 el olie in de pan. Fruit de rest van de rode ui aan in de pan en roerbak hierna de courgette mee. Meng de courgette, rode ui en olijvenplakjes door de couscous.

5

Snijd de basilicum fijn. Serveer de couscous met een rolletje pangasiusfilet en de cherrytomaatjes. Top het geheel af met de verse basilicum.

Mediterrane pangasiusrolletjes met tomatencouscous

Fan van pangasiusfilet? Dit veelzijdige visje gaat ook ontzettend goed samen met de zoute smaak van coburgerham. Ben je benieuwd naar deze verrassende combinatie? Bekijk dan snel ons recept: Pangasius met zoete aardappelfrietjes!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.