Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Mediterrane zalm uit de oven

Mediterrane zalm uit de oven

Wij zijn gek op ovengerechten! Het bespaart tijd, je legt alle ingrediënten in een schaal en de keuken is alweer schoon voordat je maaltijd klaar is! Deze mediterrane zalm smaakt naar een vakantie in het zonnige zuiden en is beperkt in koolhydraten.

NiveauBeginner

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding10 minutenKooktijd30 minutenTotale Tijd40 minuten

Ingrediënten
 1 courgette
 1 aubergine
 2 zalmfilets
 150 gr cherry tomaten
 20 groene olijven, zonder pit
 4 el olijfolie
 3 tl Italiaanse kruiden
 Peper en zout
 1 rode ui
 1 citroen
 1 takje verse koriander

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de courgette en aubergine in plakjes. Verdeel over een ovenschaal. Leg hier het stuk zalm op, samen met de cherrytomaten en de olijven. Giet de olijfolie over het geheel en bestrooi met Italiaanse kruiden, peper en zout. Snijd de ui in ringen en leg in de ovenschaal.

2

Zet de ovenschaal 30 min. in de oven, totdat de zalm gaar is en de groenten zacht zijn. Snijd de citroen intussen in plakjes. Haal de zalm uit de oven en maak af met schijfjes citroen en verse koriander.

Ingrediënten

Ingrediënten
 1 courgette
 1 aubergine
 2 zalmfilets
 150 gr cherry tomaten
 20 groene olijven, zonder pit
 4 el olijfolie
 3 tl Italiaanse kruiden
 Peper en zout
 1 rode ui
 1 citroen
 1 takje verse koriander

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de courgette en aubergine in plakjes. Verdeel over een ovenschaal. Leg hier het stuk zalm op, samen met de cherrytomaten en de olijven. Giet de olijfolie over het geheel en bestrooi met Italiaanse kruiden, peper en zout. Snijd de ui in ringen en leg in de ovenschaal.

2

Zet de ovenschaal 30 min. in de oven, totdat de zalm gaar is en de groenten zacht zijn. Snijd de citroen intussen in plakjes. Haal de zalm uit de oven en maak af met schijfjes citroen en verse koriander.

Mediterrane zalm uit de oven

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.