Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Meloensalade met peer en rauwe ham

Dat meloen met ham een gouden combinatie is, wisten we al. Deze salade bewijst dat peer hier ook perfect bij past! De bolletjes van meloen en peer maken het gerecht extra feestelijk voor een vrolijke brunch.

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Voorbereiding15 minutenKooktijd15 minutenTotale Tijd30 minuten

Ingrediënten
 2 Galia meloenen
 4 peren
 40 gr blanke amandelen
 1 komkommer
 4 el crèmaceto (balsamicocrème)
 4 el olijfolie
 2 el citroensap
 4 takjes dragon
 80 gr rauwe ham

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 175°C.

2

Schep met een meloenbolletjeslepel bolletjes van de meloen en de peer. Snijd de peer en meloen in blokjes indien je geen bolletjeslepel hebt.

3

Rooster de amandelen 16 min. in de oven totdat ze lichtbruin gekleurd zijn. Schud de bakplaat iedere 4 min. even om. Laat de amandelen afkoelen en hak ze daarna fijn met een mes.

4

Schil de komkommer over de lengte in dunne linten met een dunschiller tot aan de zaadlijst.

5

Maak een vinaigrette van de balsamicocrème, olie en het citroensap door alle ingrediënten met elkaar te mengen en stevig door te roeren. Roer de vinaigrette voordat je deze serveert nog eens door.

6

Verwijder de dragon van de takjes en hak de blaadjes fijn.

7

Leg de komkommerlinten, peren- en meloenballetjes op een bord. Scheur de ham in stukjes en leg deze tussen de balletjes.

8

Top de salade af met de vinaigrette, dragon en amandelen.

Ingrediënten

Ingrediënten
 2 Galia meloenen
 4 peren
 40 gr blanke amandelen
 1 komkommer
 4 el crèmaceto (balsamicocrème)
 4 el olijfolie
 2 el citroensap
 4 takjes dragon
 80 gr rauwe ham

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 175°C.

2

Schep met een meloenbolletjeslepel bolletjes van de meloen en de peer. Snijd de peer en meloen in blokjes indien je geen bolletjeslepel hebt.

3

Rooster de amandelen 16 min. in de oven totdat ze lichtbruin gekleurd zijn. Schud de bakplaat iedere 4 min. even om. Laat de amandelen afkoelen en hak ze daarna fijn met een mes.

4

Schil de komkommer over de lengte in dunne linten met een dunschiller tot aan de zaadlijst.

5

Maak een vinaigrette van de balsamicocrème, olie en het citroensap door alle ingrediënten met elkaar te mengen en stevig door te roeren. Roer de vinaigrette voordat je deze serveert nog eens door.

6

Verwijder de dragon van de takjes en hak de blaadjes fijn.

7

Leg de komkommerlinten, peren- en meloenballetjes op een bord. Scheur de ham in stukjes en leg deze tussen de balletjes.

8

Top de salade af met de vinaigrette, dragon en amandelen.

Meloensalade met peer en rauwe ham

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.