Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Mexicaanse soep met knapperige tortillareepjes

Mexicaanse soep met knapperige tortillareepjes

Een lekker gevulde maaltijdsoep met een Mexicaans tintje! Deze kruidige tomatensoep toppen we af met zwarte bonen, avocado en knapperig gebakken tortillareepjes. Heerlijk als lichte avondmaaltijd, eventueel met extra brood of quesadilla’s.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding10 minutenKooktijd30 minutenTotale Tijd40 minuten

Ingrediënten
 1 teentje knoflook
 1 rode ui
 1 rode paprika
 4 el zonnebloemolie
 2 el tomatenpuree
 ½ tl chilipoeder
 1 tl paprikapoeder
 ½ tl gemalen komijn
 400 gr tomatenblokjes
 500 ml tuinkruidenbouillon
 1 tortilla wrap
 200 gr zwarte bonen
 8 cherrytomaten
 1 avocado
 3 takjes koriander
Extra keukenbenodigdheden
 Staafmixer

Bereidingswijze
1

Pel en snipper de ui. Snijd de knoflook fijn en de paprika in blokjes. Houd een paar blokjes apart voor de garnering. Verhit de helft van de zonnebloemolie in een soeppan en fruit hierin de knoflook en 3/4e van de ui. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 min. mee. Voeg vervolgens de paprikablokjes, chilipoeder, paprikapoeder en komijn toe en bak 2 min. aan.

2

Voeg de tomatenblokjes en de bouillon toe. Laat op laag vuur 30 min. koken. Pureer vervolgens met een staafmixer tot een gladde soep.

3

Snijd de tortilla wrap in dunne reepjes. Verhit de resterende zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin de tortilla reepjes goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.

4

Laat de zwarte bonen uitlekken en spoel schoon. Snijd de cherrytomaten in kwarten. Schil en ontpit de avocado en snijd in kleine blokjes. Pluk de blaadjes van de takjes koriander.

5

Garneer de soep met de zwarte bonen, resterende ui en paprika, tortillareepjes, cherrytomaten, avocado en blaadjes koriander.

Ingrediënten

Ingrediënten
 1 teentje knoflook
 1 rode ui
 1 rode paprika
 4 el zonnebloemolie
 2 el tomatenpuree
 ½ tl chilipoeder
 1 tl paprikapoeder
 ½ tl gemalen komijn
 400 gr tomatenblokjes
 500 ml tuinkruidenbouillon
 1 tortilla wrap
 200 gr zwarte bonen
 8 cherrytomaten
 1 avocado
 3 takjes koriander
Extra keukenbenodigdheden
 Staafmixer

Instructies

Bereidingswijze
1

Pel en snipper de ui. Snijd de knoflook fijn en de paprika in blokjes. Houd een paar blokjes apart voor de garnering. Verhit de helft van de zonnebloemolie in een soeppan en fruit hierin de knoflook en 3/4e van de ui. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 min. mee. Voeg vervolgens de paprikablokjes, chilipoeder, paprikapoeder en komijn toe en bak 2 min. aan.

2

Voeg de tomatenblokjes en de bouillon toe. Laat op laag vuur 30 min. koken. Pureer vervolgens met een staafmixer tot een gladde soep.

3

Snijd de tortilla wrap in dunne reepjes. Verhit de resterende zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin de tortilla reepjes goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.

4

Laat de zwarte bonen uitlekken en spoel schoon. Snijd de cherrytomaten in kwarten. Schil en ontpit de avocado en snijd in kleine blokjes. Pluk de blaadjes van de takjes koriander.

5

Garneer de soep met de zwarte bonen, resterende ui en paprika, tortillareepjes, cherrytomaten, avocado en blaadjes koriander.

Mexicaanse soep met knapperige tortillareepjes

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.