Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Mini hotdogs met chipolataworstjes

Mini hotdogs

Hotdogs: een echte klassieker. Wij maken een kleine variant, perfect voor bij de gourmet of als borrelhapje! We geven het klassieke recept een twist met een zoet broodje met gepekelde witte kool, chipolataworstjes, een zelfgemaakte hotdogsaus en crunchy tortillachips!

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Voorbereiding10 minutenKooktijd10 minutenTotale Tijd20 minuten

Ingrediënten
 100 gr witte kool
 4 gr zout
 1 el zonnebloemolie
 1 el kerriepoeder
 70 gr mayonaise
 10 gr kerrieolie
 20 gr mosterd
 3 gr verse dille
 4 melkbroodjes
 4 chipolataworstjes
 ¼ bosui
 12 Bikl Pickles Augurkenschijfjes mosterd & dille
 8 gr tortillachips
 20 gr hotdogsaus
 30 gr ketchup

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180°C.

2

Snijd de witte kool fijn en meng deze met zout. Knijp het geheel goed door met je handen. en Laat het 10 min. staan zodat de witte kool wat zachter kan worden.

3

Verwarm de zonnebloemolie ongeveer 1 min. op laag vuur. Voeg de kerriepoeder toe en roer door. Door de olie kort te verwarmen trekt de smaak van de kerriepoeder beter in de olie.

4

Snijd de dille fijn. Meng voor de saus de mayonaise, 2 el kerrieolie, mosterd en de dille goed door elkaar en zet apart.

5

Snijd de melkbroodjes aan de bovenkant over de lengte in. Bak deze 3 min. in het midden van de voorverwarmde oven.

6

Bak de worstjes gaar in een koekenpan of op een gourmetstelsel. Snijd de bosui in ringetjes en verkruimel de tortillachips.

7

Beleg de broodjes met wat witte kool. Leg een chipolataworstje op de witte kool, gevolgd door 3 schijfjes augurk. Schenk de hotdogsaus en ketchup over het geheel en top af met bosui en de verkruimelde tortillachips.

Ingrediënten

Ingrediënten
 100 gr witte kool
 4 gr zout
 1 el zonnebloemolie
 1 el kerriepoeder
 70 gr mayonaise
 10 gr kerrieolie
 20 gr mosterd
 3 gr verse dille
 4 melkbroodjes
 4 chipolataworstjes
 ¼ bosui
 12 Bikl Pickles Augurkenschijfjes mosterd & dille
 8 gr tortillachips
 20 gr hotdogsaus
 30 gr ketchup

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180°C.

2

Snijd de witte kool fijn en meng deze met zout. Knijp het geheel goed door met je handen. en Laat het 10 min. staan zodat de witte kool wat zachter kan worden.

3

Verwarm de zonnebloemolie ongeveer 1 min. op laag vuur. Voeg de kerriepoeder toe en roer door. Door de olie kort te verwarmen trekt de smaak van de kerriepoeder beter in de olie.

4

Snijd de dille fijn. Meng voor de saus de mayonaise, 2 el kerrieolie, mosterd en de dille goed door elkaar en zet apart.

5

Snijd de melkbroodjes aan de bovenkant over de lengte in. Bak deze 3 min. in het midden van de voorverwarmde oven.

6

Bak de worstjes gaar in een koekenpan of op een gourmetstelsel. Snijd de bosui in ringetjes en verkruimel de tortillachips.

7

Beleg de broodjes met wat witte kool. Leg een chipolataworstje op de witte kool, gevolgd door 3 schijfjes augurk. Schenk de hotdogsaus en ketchup over het geheel en top af met bosui en de verkruimelde tortillachips.

Mini hotdogs met chipolataworstjes

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.