Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Mini hotdogs met chipolataworstjes

Mini hotdogs

Hotdogs: een echte klassieker. Wij maken een kleine variant, perfect voor bij de gourmet of als borrelhapje! We geven het klassieke recept een twist met een zoet broodje met gepekelde witte kool, chipolataworstjes, een zelfgemaakte hotdogsaus en crunchy tortillachips!

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Voorbereiding10 minutenKooktijd10 minutenTotale Tijd20 minuten

Ingrediënten
 100 gr witte kool
 2 tl zout
 1 el zonnebloemolie
 1 el kerriepoeder
 2 takjes verse dille
 2 ½ el mayonaise
 1 el mosterd
 4 melkbroodjes
 4 chipolataworstjes
 1 bosui
 12 Bikl Pickles Augurkenschijfjes mosterd & dille
 Handje tortillachips
 1 el hotdogsaus
 1 ½ el ketchup

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de witte kool fijn en meng deze met zout. Meng het geheel goed door elkaar met je handen. Laat 10 min. staan zodat de witte kool wat zachter wordt.

2

Verwarm de zonnebloemolie ongeveer 1 min. op laag vuur. Voeg het kerriepoeder toe en roer door. Door de olie kort te verwarmen trekt de smaak van het kerriepoeder beter in de olie.

3

Snijd de dille fijn. Meng voor de saus de mayonaise, 2 el van de kerrieolie, mosterd en de dille goed door elkaar en zet apart.

4

Snijd de melkbroodjes aan de bovenkant over de lengte in. Bak deze 3 min. in het midden van de voorverwarmde oven.

5

Bak de chipolataworstjes gaar in een koekenpan of op een gourmetstelsel. Snijd de bosui in ringetjes en verkruimel de tortillachips.

6

Beleg de broodjes met wat witte kool. Leg een chipolataworstje op de witte kool, gevolgd door 3 schijfjes augurk. Verdeel de hotdogsaus en ketchup over de hotdog en top af met bosui en de verkruimelde tortillachips.

Ingrediënten

Ingrediënten
 100 gr witte kool
 2 tl zout
 1 el zonnebloemolie
 1 el kerriepoeder
 2 takjes verse dille
 2 ½ el mayonaise
 1 el mosterd
 4 melkbroodjes
 4 chipolataworstjes
 1 bosui
 12 Bikl Pickles Augurkenschijfjes mosterd & dille
 Handje tortillachips
 1 el hotdogsaus
 1 ½ el ketchup

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de witte kool fijn en meng deze met zout. Meng het geheel goed door elkaar met je handen. Laat 10 min. staan zodat de witte kool wat zachter wordt.

2

Verwarm de zonnebloemolie ongeveer 1 min. op laag vuur. Voeg het kerriepoeder toe en roer door. Door de olie kort te verwarmen trekt de smaak van het kerriepoeder beter in de olie.

3

Snijd de dille fijn. Meng voor de saus de mayonaise, 2 el van de kerrieolie, mosterd en de dille goed door elkaar en zet apart.

4

Snijd de melkbroodjes aan de bovenkant over de lengte in. Bak deze 3 min. in het midden van de voorverwarmde oven.

5

Bak de chipolataworstjes gaar in een koekenpan of op een gourmetstelsel. Snijd de bosui in ringetjes en verkruimel de tortillachips.

6

Beleg de broodjes met wat witte kool. Leg een chipolataworstje op de witte kool, gevolgd door 3 schijfjes augurk. Verdeel de hotdogsaus en ketchup over de hotdog en top af met bosui en de verkruimelde tortillachips.

Mini hotdogs met chipolataworstjes
Wijntip van Yves

Wijntip van Yves

Bellingham homestead Shiraz 2017: Dit gerecht vraagt om een stevige wijn die zorgt voor een goede balans met de toppings. Dat vinden we in deze prachtige volle Shiraz uit Zuid-Afrika.

Bestel je wijn bij Vanouds de Zwaan. Met code EATFREE nu gratis thuisbezorgd!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.