Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Mini pavlova met frisse mango-passievrucht coullis

Mini pavlova

Deze mini pavlova’s zijn niet alleen gemaakt van ei, maar lijken op een gebakken ei dankzij de mango-passievrucht coulis. Bovendien passen frisse en zoete smaken perfect bij elkaar. Een ideaal dessert voor een brunch.

NiveauGemiddeld

Voorziet in8 Porties
Voorbereiding15 minutenKooktijd1 uur 45 minutenTotale Tijd2 uren

Ingrediënten
 4 eiwitten
 180 gr kristalsuiker
 1 el citroensap
 1 el water
 1 el suiker
 200 gr mango, diepvries
 100 gr passievrucht, diepvries
 8 el yoghurt, Griekse stijl
 8 basilicum blaadjes

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 90°C. Klop de eiwitten op met een mixer tot een luchtig schuim. Voeg de kristalsuiker toe en klop het eiwitschuim door tot er stijve pieken ontstaan als je de mixer ui het schuim haalt.

2

Verdeel het eiwitschuim in acht delen en schep op een met bakpapier beklede bakplaat. Vorm het eiwitschuim in een rondje en haal met een lepel wat schuim uit het midden zodat er een klein nestje ontstaat. Plaats de bakplaat voor 1 uur en 40 min. in het midden van de oven.

3

Meng in een steelpannetje citroensap, water, suiker en de mango. Laat het geheel op laag vuur smelten. Zodra de mangoblokjes zacht zijn, mag het vuur omhoog en mag de mango 5 min. koken. Pureer het mangomengsel met een staafmixer. Voeg de passievrucht toe aan de mangopuree en laat het even doorkoken op laag vuur. Haal de mango-passievrucht coulis van het vuur en laat afkoelen.

4

Schep in elk afgekoeld merengue nestje 1 el yoghurt en top af met 1/8 van de mango-passievrucht coulis. Top de pavlova’s af met een blaadje basilicum.

Ingrediënten

Ingrediënten
 4 eiwitten
 180 gr kristalsuiker
 1 el citroensap
 1 el water
 1 el suiker
 200 gr mango, diepvries
 100 gr passievrucht, diepvries
 8 el yoghurt, Griekse stijl
 8 basilicum blaadjes

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 90°C. Klop de eiwitten op met een mixer tot een luchtig schuim. Voeg de kristalsuiker toe en klop het eiwitschuim door tot er stijve pieken ontstaan als je de mixer ui het schuim haalt.

2

Verdeel het eiwitschuim in acht delen en schep op een met bakpapier beklede bakplaat. Vorm het eiwitschuim in een rondje en haal met een lepel wat schuim uit het midden zodat er een klein nestje ontstaat. Plaats de bakplaat voor 1 uur en 40 min. in het midden van de oven.

3

Meng in een steelpannetje citroensap, water, suiker en de mango. Laat het geheel op laag vuur smelten. Zodra de mangoblokjes zacht zijn, mag het vuur omhoog en mag de mango 5 min. koken. Pureer het mangomengsel met een staafmixer. Voeg de passievrucht toe aan de mangopuree en laat het even doorkoken op laag vuur. Haal de mango-passievrucht coulis van het vuur en laat afkoelen.

4

Schep in elk afgekoeld merengue nestje 1 el yoghurt en top af met 1/8 van de mango-passievrucht coulis. Top de pavlova’s af met een blaadje basilicum.

Mini pavlova met frisse mango-passievrucht coulis

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.