Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Mueslirepen met abrikozen en pompoenpitjes

Mueslirepen met abrikozen en pompoenpitjes

Dol op het maken van tussendoortjes om mee te nemen? Dan is dit recept voor mueslirepen zeker iets voor jou! Ideaal om in het weekend te maken en de hele week van te genieten.

NiveauGemiddeld

Voorziet in12 Porties
Prep Tijd10 minutenKooktijd30 minutenTotale Tijd40 minuten

Ingrediënten
 75 gr blanke amandelen
 12 abrikozen
 100 gr suiker
 3 el water
 100 gr amandelboter (pindakaas van amandelen)
 50 ml honing
 200 gr havermout
 75 gr pompoenpitten
Extra keukenbenodigdheden
 Een vierkant of rechthoekig bakblik

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180˚C. Snijd de amandelen en abrikozen in stukjes. Verhit de suiker en 3 el water in een pan totdat de suiker smelt en de kleur lijkt op de kleur van honing. Voeg hieraan de amandelboter en honing toe en roer goed door. Voeg vervolgens direct de amandelen, havermout, zonnebloempitten en abrikozen toe en meng het geheel goed door.

2

Giet de havermoutmix in een met bakpapier bedekt vierkant of rechthoekig bakblik en verdeel gelijkmatig, druk de mix goed aan. Plaats voor 30 min in het midden van de oven.

3

Haal de bakplaat uit de oven en snijd de warme havermout plaat in gewenste repen. Laat de repen afzonderlijk van elkaar afkoelen.

Tip: De mueslirepen zijn een week houdbaar maar kunnen ook goed in de vriezer worden bewaard.

Ingrediënten

Ingrediënten
 75 gr blanke amandelen
 12 abrikozen
 100 gr suiker
 3 el water
 100 gr amandelboter (pindakaas van amandelen)
 50 ml honing
 200 gr havermout
 75 gr pompoenpitten
Extra keukenbenodigdheden
 Een vierkant of rechthoekig bakblik

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180˚C. Snijd de amandelen en abrikozen in stukjes. Verhit de suiker en 3 el water in een pan totdat de suiker smelt en de kleur lijkt op de kleur van honing. Voeg hieraan de amandelboter en honing toe en roer goed door. Voeg vervolgens direct de amandelen, havermout, zonnebloempitten en abrikozen toe en meng het geheel goed door.

2

Giet de havermoutmix in een met bakpapier bedekt vierkant of rechthoekig bakblik en verdeel gelijkmatig, druk de mix goed aan. Plaats voor 30 min in het midden van de oven.

3

Haal de bakplaat uit de oven en snijd de warme havermout plaat in gewenste repen. Laat de repen afzonderlijk van elkaar afkoelen.

Tip: De mueslirepen zijn een week houdbaar maar kunnen ook goed in de vriezer worden bewaard.

Mueslirepen met abrikozen en pompoenpitje

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.