Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Naked cake met sinaasappel en bosvruchten

Naked cake met sinaasappel en bosvruchten

Deze geweldige taart bestaat uit meerdere cakelagen en is gevuld met botercrème en heerlijk fruit. Prachtig om te zien dankzij de decoratie van vers fruit, maar minstens zo lekker. Ideaal voor een verjaardag of een andere feestelijke gelegenheid!

Je kunt deze cake in de oven of in een Whirlpool magnetron met Crispfunctie maken.

NiveauGemiddeld

Voorziet in16 Porties
Totale Tijd2 uren 30 minuten

Ingrediënten cake
 Boter, om in te vetten
 450 gr patentbloem
 450 gr fijne kristalsuiker
 250 gr zachte boter
 8 eieren
 2 zakjes vanillesuiker
 7 gr gist
 Rasp van 1 sinaasappel
Ingrediënten vulling en topping
 2 zakjes mix voor botercrème
 200 gr boter
 250 ml halfvolle melk
 4 el citroensap
 1 blik taartfruit bosvruchten
 1 sinaasappel, in plakjes
 125 gr bramen
 125 gr blauwe bessen
Extra keukenbenodigdheden
 Whirlpool magnetron met Crispfunctie
 2 Wpro AVM190 CRISP™ cakevormen
 2 taartvormen

Bereidingswijze cake
1

Verwarm, indien je de oven gebruikt, de heteluchtoven voor op 175ᵒC. Vet de twee vormen in met boter. Schep in iedere cakevorm 1 el bloem. Zorg dat alle boter bedekt is met een laagje bloem. Klop de vormen uit om de overige bloem te verwijderen. Meng alle ingrediënten voor de cake gedurende 5 min. met een mixer op hoogste stand en verdeel het beslag over de vormen.

Bereidingswijze Whirlpool magnetron met Crispfunctie
2

Bak de cakes één voor één af in de magnetron gedurende 9 min. op de Crispfunctie. Haal de cakes na het bakken uit de vorm en laat ongeveer 30 min. afkoelen op een rooster.

Bereidingswijze oven
3

Bak de cakes tegelijkertijd gedurende 60 min. in het midden van de oven. Controleer met een prikker of de cake gaar is. Wanneer de prikker schoon uit de cake komt, is deze gaar. Verleng de baktijd anders steeds met 10 min. totdat de cakes gaar zijn. Laat de cakes, zodra ze gaar zijn, ongeveer 30 min. afkoelen op een rooster.

Bereidingswijze vulling en topping
4

Meng de mix voor de luchtige botercrème met de boter, melk en citroensap. Snijd de afgekoelde cakes horizontaal doormidden, zodat je 4 plakken krijgt.

5

Besmeer iedere plak cake met een laag botercrème van ongeveer 0,5 cm. Verdeel op de botercrème van 3 plakken cake 1/3e van het taartfruit. Stapel de plakken cake op elkaar en leg de plak zonder taartfruit bovenop.

6

Verdeel de overige botercrème en het taartfruit voorzichtig met een deegkrabber over de buitenkant van de taart. Een dun laagje is voldoende zodat de cakelagen goed zichtbaar blijven.

7

Decoreer de taart aan de boven- en zijkant met sinaasappel, bessen, bramen en toefjes botercrème.

Ingrediënten

Ingrediënten cake
 Boter, om in te vetten
 450 gr patentbloem
 450 gr fijne kristalsuiker
 250 gr zachte boter
 8 eieren
 2 zakjes vanillesuiker
 7 gr gist
 Rasp van 1 sinaasappel
Ingrediënten vulling en topping
 2 zakjes mix voor botercrème
 200 gr boter
 250 ml halfvolle melk
 4 el citroensap
 1 blik taartfruit bosvruchten
 1 sinaasappel, in plakjes
 125 gr bramen
 125 gr blauwe bessen
Extra keukenbenodigdheden
 Whirlpool magnetron met Crispfunctie
 2 Wpro AVM190 CRISP™ cakevormen
 2 taartvormen

Instructies

Bereidingswijze cake
1

Verwarm, indien je de oven gebruikt, de heteluchtoven voor op 175ᵒC. Vet de twee vormen in met boter. Schep in iedere cakevorm 1 el bloem. Zorg dat alle boter bedekt is met een laagje bloem. Klop de vormen uit om de overige bloem te verwijderen. Meng alle ingrediënten voor de cake gedurende 5 min. met een mixer op hoogste stand en verdeel het beslag over de vormen.

Bereidingswijze Whirlpool magnetron met Crispfunctie
2

Bak de cakes één voor één af in de magnetron gedurende 9 min. op de Crispfunctie. Haal de cakes na het bakken uit de vorm en laat ongeveer 30 min. afkoelen op een rooster.

Bereidingswijze oven
3

Bak de cakes tegelijkertijd gedurende 60 min. in het midden van de oven. Controleer met een prikker of de cake gaar is. Wanneer de prikker schoon uit de cake komt, is deze gaar. Verleng de baktijd anders steeds met 10 min. totdat de cakes gaar zijn. Laat de cakes, zodra ze gaar zijn, ongeveer 30 min. afkoelen op een rooster.

Bereidingswijze vulling en topping
4

Meng de mix voor de luchtige botercrème met de boter, melk en citroensap. Snijd de afgekoelde cakes horizontaal doormidden, zodat je 4 plakken krijgt.

5

Besmeer iedere plak cake met een laag botercrème van ongeveer 0,5 cm. Verdeel op de botercrème van 3 plakken cake 1/3e van het taartfruit. Stapel de plakken cake op elkaar en leg de plak zonder taartfruit bovenop.

6

Verdeel de overige botercrème en het taartfruit voorzichtig met een deegkrabber over de buitenkant van de taart. Een dun laagje is voldoende zodat de cakelagen goed zichtbaar blijven.

7

Decoreer de taart aan de boven- en zijkant met sinaasappel, bessen, bramen en toefjes botercrème.

Naked cake met sinaasappel en bosvruchten

Hou je van red velvet? Probeer onze red velvet naked cake met rood fruit.

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.