Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Gegrilde nectarine met citroenricotta en frambozenijs

Nectarine met citroenricotta en frambozenijs

Wij grillen deze gekarameliseerde nectarine op de gourmet, maar dit kan ook in de grillpan of van de barbecue. Combineer de gegrilde nectarine met citroenricotta, frambozen sorbetijs en amandelschaafsel voor verrassend en luxe nagerecht.

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Voorbereiding20 minutenKooktijd10 minutenTotale Tijd30 minuten

Ingrediënten
 30 gr amandelschaafsel
 15 gr eiwit, van een vers ei
 10 gr suiker
 Snufje zout
 200 gr ricotta
 30 gr poedersuiker
 Rasp van 1 citroen
 2 nectarines
 4 bollen frambozen sorbetijs
 12 frambozen
 2 takjes verse munt

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180°C. Meng het amandelschaafsel met het eiwit, de suiker en een snufje zout. Smeer het mengsel dun uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in 8 à 12 min. goudbruin in de oven. Laat afkoelen en breek daarna in stukjes.

2

Meng de ricotta met poedersuiker en de rasp van de citroen. Roer het geheel goed door en zet apart.

3

Snijd de nectarines doormidden rondom de pit. Draai voorzichtig de 2 helften van de pit en snijd in parten. Bak de partjes nectarine op het gourmetstel totdat deze beginnen de karamelliseren.

4

Verdeel over ieder bord wat citroenricotta. Leg hier de partjes nectarine op. Top af met een bol frambozen sorbetijs, verse frambozen, munt en het amandelschaafsel.

Ingrediënten

Ingrediënten
 30 gr amandelschaafsel
 15 gr eiwit, van een vers ei
 10 gr suiker
 Snufje zout
 200 gr ricotta
 30 gr poedersuiker
 Rasp van 1 citroen
 2 nectarines
 4 bollen frambozen sorbetijs
 12 frambozen
 2 takjes verse munt

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180°C. Meng het amandelschaafsel met het eiwit, de suiker en een snufje zout. Smeer het mengsel dun uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in 8 à 12 min. goudbruin in de oven. Laat afkoelen en breek daarna in stukjes.

2

Meng de ricotta met poedersuiker en de rasp van de citroen. Roer het geheel goed door en zet apart.

3

Snijd de nectarines doormidden rondom de pit. Draai voorzichtig de 2 helften van de pit en snijd in parten. Bak de partjes nectarine op het gourmetstel totdat deze beginnen de karamelliseren.

4

Verdeel over ieder bord wat citroenricotta. Leg hier de partjes nectarine op. Top af met een bol frambozen sorbetijs, verse frambozen, munt en het amandelschaafsel.

Gegrilde nectarine met citroenricotta en frambozenijs

Tip
Krokant amandelschaafsel over? Dit smaakt ook heerlijk met een bol vanilleroomijs en karamelsaus.

Meld je aan voor Thuisgekookt

Kook een portie meer! Het is supermakkelijk om een portie extra te bereiden wanneer je toch al kookt en zo kun je al heel snel wat voor een ander betekenen. Via Thuisgekookt deel je heel makkelijk een portie met je lieve buur of mensen uit je omgeving. Dus meld je aan via aanmeldpagina op thuisgekookt.nl en laat een ander mee genieten.

Wijntip van Yves

Wijntip van Yves

Tariquet Côtes de Gascogne Premières Grives: tegenover alle zuren in dit dessert zet ik een heerlijk zoete witte wijn die ook de zuren van nectarine en citrus in zich heeft.

Bestel je wijn bij Vanouds de Zwaan. Met code EATFREE nu gratis thuisbezorgd!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.