Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Oosterse carpaccio van Carpaccio Club

Oosterse carpaccio

Knetterverse en gigantisch lekkere carpacciogerechten voor ieder moment van de dag: dat vind je bij de Carpaccio Club, een restaurant gevestigd in Breda en Tilburg. De naam zegt het al: hier vind je carpaccio in alle soorten en maten. Op een broodje, in een salade, de klassieke bereiding of als uitgebreide lunch-, diner- of borrelplank. Van vlees tot vis en vegetarisch: je kunt het zo gek niet verzinnen. Maar de Carpaccio Club is meer dan alleen carpaccio: hier kun je ook terecht voor een gezellig avondje borrelen aan de bar met heerlijke cocktails en een uitgebreide avondmaaltijd van de Big Green Egg. Woon je niet in de buurt, maar wel nieuwsgierig? Een uitbreiding naar meerdere steden in de toekomst is niet uitgesloten!

Over de chef
Ronald van Woudenberg kookt als head chef de sterren van de hemel bij beide restaurants van Carpaccio Club. Met uitsluitend verse producten bereidt hij de heerlijke carpacciogerechten en meer. Alles wordt bovendien op bestelling klaargemaakt: dé garantie voor een verse maaltijd. Kakelverse tonijn en runderlende, maar ook kleurrijke groenten voor een vegan carpaccio: niks is veilig voor het scherpe mes van Ronald van Woudenberg. Bij Carpaccio Club wordt er namelijk gewerkt onder het credo ‘Alles wat we fijn kunnen snijden, snijden we fijn’. En dat leidt tot de heerlijkste gerechten met unieke smaakcombinaties.

Carpaccio Club

Proef het zelf!
Nieuwsgierig geworden naar al deze bijzondere carpacciogerechten? Proef het zelf en ga eens langs bij een van de vestigingen in Tilburg of Breda. Maak vooraf een reservering of zoek spontaan een plekje op het terras met lekker weer. Liever zelf aan de slag? Dat kan! Carpaccio chef Ronald deelt een geheim recept met ons: een overheerlijke Oosterse carpaccio.

Oosterse carpaccio
Carpaccio, een heerlijk voorgerecht! Deze keer hebben wij een bijzonder recept, namelijk een Oosterse variant. Met een pittige wasabicrème en een zelfgemaakte tsuyudressing van hartige sojasaus met veel umamismaak, genaamd tsuyu. Geserveerd met focaccia en zelfgemaakte truffelmayonaise.

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Totale Tijd25 minuten

Ingrediënten
 320 gr dunne lende
 4 loempiavellen
 4 teentjes knoflook
 170 gr mayonaise
 2 tl wasabi pasta
 Peper en zout
 50 gr kalfsfond
 2 el appelstroop
 10 gr tsuyu (hartige sojasaus)
 ½ el crème fraîche
 2 tl truffeltapenade
 2 bosuien
 6 radijsjes
 ½ el wit en zwart sesamzaad
 20 gr mizuna sla of rucola
 1 snufje maldon zout of zeezout
 1 focaccia, afgebakken

Bereidingswijze
1

Frituur de loempiavellen krokant op max 175ºC in een friteuse of pan met frituurolie. Laat uitlekken op een papiertje.

2

Snijd de lende in zo dun mogelijke plakjes. Leg de plakjes lende tussen bakpapier en sla tot extra dunne plakjes met een steelpannetje.

3

Maak knoflookchips door de knoflooktenen in dunne plakjes te snijden. Frituur de knoflookplakjes op 160ºC goudbruin in de friteuse. Laat uitlekken op keukenpapier.

4

Maak een wasabicrème door 100 gr mayonaise met de wasabi pasta en zout en peper naar smaak te mengen.

5

Meng de kalfsfond met appelstroop en tsuyu tot een gladde dressing.

6

Maak truffelmayonaise door 70 gr mayonaise te mengen met de crème fraîche, truffeltapenade en wat peper en zout.

7

Leg de loempiavellen op een apart bord. Leg hier de carpaccio op. Vul een spuitzak met de wasabicrème en spuit 12 kleine dotjes op de carpaccio. Verdeel de tsuyudressing met een lepel in strepen over de carpaccio. Verdeel de knoflook chips, dungesneden radijs en bosui over de carpaccio. Garneer met sesamzaadjes.

8

Haal de blaadjes sla door de olijfolie en verdeel over de carpaccio. Maak af met een snufje peper en maldon zout naar smaak. Snijd de focaccia in stukken.

9

Serveer de Oosterse carpaccio met de focaccia en truffelmayonaise.

Ingrediënten

Ingrediënten
 320 gr dunne lende
 4 loempiavellen
 4 teentjes knoflook
 170 gr mayonaise
 2 tl wasabi pasta
 Peper en zout
 50 gr kalfsfond
 2 el appelstroop
 10 gr tsuyu (hartige sojasaus)
 ½ el crème fraîche
 2 tl truffeltapenade
 2 bosuien
 6 radijsjes
 ½ el wit en zwart sesamzaad
 20 gr mizuna sla of rucola
 1 snufje maldon zout of zeezout
 1 focaccia, afgebakken

Instructies

Bereidingswijze
1

Frituur de loempiavellen krokant op max 175ºC in een friteuse of pan met frituurolie. Laat uitlekken op een papiertje.

2

Snijd de lende in zo dun mogelijke plakjes. Leg de plakjes lende tussen bakpapier en sla tot extra dunne plakjes met een steelpannetje.

3

Maak knoflookchips door de knoflooktenen in dunne plakjes te snijden. Frituur de knoflookplakjes op 160ºC goudbruin in de friteuse. Laat uitlekken op keukenpapier.

4

Maak een wasabicrème door 100 gr mayonaise met de wasabi pasta en zout en peper naar smaak te mengen.

5

Meng de kalfsfond met appelstroop en tsuyu tot een gladde dressing.

6

Maak truffelmayonaise door 70 gr mayonaise te mengen met de crème fraîche, truffeltapenade en wat peper en zout.

7

Leg de loempiavellen op een apart bord. Leg hier de carpaccio op. Vul een spuitzak met de wasabicrème en spuit 12 kleine dotjes op de carpaccio. Verdeel de tsuyudressing met een lepel in strepen over de carpaccio. Verdeel de knoflook chips, dungesneden radijs en bosui over de carpaccio. Garneer met sesamzaadjes.

8

Haal de blaadjes sla door de olijfolie en verdeel over de carpaccio. Maak af met een snufje peper en maldon zout naar smaak. Snijd de focaccia in stukken.

9

Serveer de Oosterse carpaccio met de focaccia en truffelmayonaise.

Oosterse carpaccio

Tip
Tsuyu is verkrijgbaar bij de toko of speciaalzaak.

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.