Oosterse vegasalade met gegrilde bosui

Oosterse vegetarische salade

Salade, je kunt er alle kanten mee uit. Of je nu voor een populaire variant als de caesarsalade of salade niçoise gaat, of juist restjes uit je koelkast combineert, het belangrijkste is dat jij het lekker vindt! Ga dit keer op de Aziatische tour en probeer deze Oosterse vegetarische salade.

NiveauBeginner

Voorziet in4 Porties
Prep Tijd15 minutenKooktijd10 minutenTotale Tijd25 minuten

Ingrediënten
 2 bakjes vegetarische gegrilde stukjes
 2 el olie
 4 el hoisinsaus
 2 avocado’s
 sap van 1 limoen
 8 stengels bosui
 Peper en zout
 200 gr ijsbergsla
 100 gr sojabonen
 ½ paksoi
 8 radijsjes
 60 gr pittige kiemgroenten
 2 el sesamzaad, geroosterd
 1 tl sesamolie
 Sesamdressing
Keukenbenodigdheden
 Koekenpan
 Grillpan

Bereidingswijze
1

Bak de vegetarische gegrilde stukjes 4 minuten in 1 el olie, voeg de hoisinsaus toe, bak nog 1 minuut mee en zet apart.

2

Schil de avocado’s, halveer ze en snijd ze in plakjes. Besprenkel de avocado met de helft van het limoensap.

3

Verhit een grillpan op hoog vuur, besprenkel de bosui met peper, zout en 1 el olie en gril 5 minuten in de hete grillpan. Snijd de stengels in schuine stukken en schep om met de rest van het limoensap en de sesamolie. Snijd de paksoi in stukjes en de radijsjes in plakjes.

4

Verdeel de ijsbergsla, avocado, sojabonen, paksoi, radijsjes en vegetarische stukjes over de borden, schenk er een beetje sesamdressing over en garneer met de bosui, pittige kiemgroenten en de sesamzaadjes.

Ingrediënten

Ingrediënten
 2 bakjes vegetarische gegrilde stukjes
 2 el olie
 4 el hoisinsaus
 2 avocado’s
 sap van 1 limoen
 8 stengels bosui
 Peper en zout
 200 gr ijsbergsla
 100 gr sojabonen
 ½ paksoi
 8 radijsjes
 60 gr pittige kiemgroenten
 2 el sesamzaad, geroosterd
 1 tl sesamolie
 Sesamdressing
Keukenbenodigdheden
 Koekenpan
 Grillpan

Instructies

Bereidingswijze
1

Bak de vegetarische gegrilde stukjes 4 minuten in 1 el olie, voeg de hoisinsaus toe, bak nog 1 minuut mee en zet apart.

2

Schil de avocado’s, halveer ze en snijd ze in plakjes. Besprenkel de avocado met de helft van het limoensap.

3

Verhit een grillpan op hoog vuur, besprenkel de bosui met peper, zout en 1 el olie en gril 5 minuten in de hete grillpan. Snijd de stengels in schuine stukken en schep om met de rest van het limoensap en de sesamolie. Snijd de paksoi in stukjes en de radijsjes in plakjes.

4

Verdeel de ijsbergsla, avocado, sojabonen, paksoi, radijsjes en vegetarische stukjes over de borden, schenk er een beetje sesamdressing over en garneer met de bosui, pittige kiemgroenten en de sesamzaadjes.

Oosterse vegasalade met gegrilde bosui

Op zoek naar meer inspiratie voor lekkere salades? Bekijk dan hier onze recepten!

Blijf op de hoogte.

Krijg meldingen over de nieuwste workshops en evenementen in je inbox.