Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Oranje tompouce taart

Oranje tompouce taart

Deze oranje tompouce taart met banketbakkersroom van sinaasappel is dé perfecte manier om Koningsdag te vieren. De sinaasappel zorgt voor een heerlijke frisse twist en het zelfgemaakte, oranje glazuur samen met een toefje slagroom is de finishing touch.

NiveauGemiddeld

Voorziet in8 Porties
Voorbereiding30 minutenKooktijd15 minutenTotale Tijd45 minuten

Ingrediënten
 8 plakken bladerdeeg
 1 sinaasappel
 4 eierdooiers
 115 gr suiker
 40 gr bloem
 1 zakje vanillesuiker
 400 ml melk
 2 gelatineblaadjes
 200 gr wit fondant (of kant-en-klaar gebaksglazuur)
 3 drupjes gele kleurstof
 1 drupje rode kleurstof
 150 ml slagroom
Extra keukenbenodigdheden
 Handmixer

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200°C. Maak 2 keer een vierkant van 4 plakken bladerdeeg en laat deze ontdooien op bakpapier. Snijd 2 gelijke cirkels uit de vierkanten.

2

Vouw de randen van de bladerdeegcirkels 1 cm naar binnen. Prik met een vork gaatjes in beide bladerdeegcirkels. Snijd 1 bladerdeegcirkel in 8 puntjes en laat deze aan elkaar. Plaats de bladerdeegcirkels 15 min. in het midden van de oven.

3

Rasp eerst de schil van de sinaasappel en pers deze daarna uit. Meng de eidooiers met 100 gr suiker, bloem, vanillesuiker en sinaasappelrasp. Giet de melk in een steelpan, voeg het sinaasappelsap toe en breng net niet aan de kook. Meng voorzichtig een scheutje warme melk door het eigeelmengsel, zonder dat het gaat stollen en voeg zo alle melk toe.

4

Blijf het mengsel verhitten en voeg de gelatineblaadjes toe. Blijf roeren en haal de banketbakkersroom van het vuur zodra het de dikte van vla heeft. Laat afkoelen in de koelkast.

5

Laat het fondant smelten op middelhoog vuur met 4 el water. Voeg de gele en rode kleurstof toe zodat het fondant oranje kleurt. Verdeel het glazuur over de afgekoelde bladerdeegpuntjes en laat uitharden.

6

Klop de slagroom stijf met de overgebleven suiker. Schep de slagroom en de banketbakkersroom ieder in een spuitzak. Spuit de banketbakkersroom zigzaggend over de bladerdeegbodem en zorg dat de gehele bodem bedekt is. Leg de bladerdeegpuntjes met glazuur op de banketbakkersroom en top elk puntje af met een toefje slagroom.

Ingrediënten

Ingrediënten
 8 plakken bladerdeeg
 1 sinaasappel
 4 eierdooiers
 115 gr suiker
 40 gr bloem
 1 zakje vanillesuiker
 400 ml melk
 2 gelatineblaadjes
 200 gr wit fondant (of kant-en-klaar gebaksglazuur)
 3 drupjes gele kleurstof
 1 drupje rode kleurstof
 150 ml slagroom
Extra keukenbenodigdheden
 Handmixer

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200°C. Maak 2 keer een vierkant van 4 plakken bladerdeeg en laat deze ontdooien op bakpapier. Snijd 2 gelijke cirkels uit de vierkanten.

2

Vouw de randen van de bladerdeegcirkels 1 cm naar binnen. Prik met een vork gaatjes in beide bladerdeegcirkels. Snijd 1 bladerdeegcirkel in 8 puntjes en laat deze aan elkaar. Plaats de bladerdeegcirkels 15 min. in het midden van de oven.

3

Rasp eerst de schil van de sinaasappel en pers deze daarna uit. Meng de eidooiers met 100 gr suiker, bloem, vanillesuiker en sinaasappelrasp. Giet de melk in een steelpan, voeg het sinaasappelsap toe en breng net niet aan de kook. Meng voorzichtig een scheutje warme melk door het eigeelmengsel, zonder dat het gaat stollen en voeg zo alle melk toe.

4

Blijf het mengsel verhitten en voeg de gelatineblaadjes toe. Blijf roeren en haal de banketbakkersroom van het vuur zodra het de dikte van vla heeft. Laat afkoelen in de koelkast.

5

Laat het fondant smelten op middelhoog vuur met 4 el water. Voeg de gele en rode kleurstof toe zodat het fondant oranje kleurt. Verdeel het glazuur over de afgekoelde bladerdeegpuntjes en laat uitharden.

6

Klop de slagroom stijf met de overgebleven suiker. Schep de slagroom en de banketbakkersroom ieder in een spuitzak. Spuit de banketbakkersroom zigzaggend over de bladerdeegbodem en zorg dat de gehele bodem bedekt is. Leg de bladerdeegpuntjes met glazuur op de banketbakkersroom en top elk puntje af met een toefje slagroom.

Oranje tompouce taart
Oranje tompouce taart

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.