Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Orecchiette pasta met harissa kipgehaktballetjes

Orecchiette pasta met harissa kipgehakt

Deze zelfgemaakte kipgehaktballetjes met harissa pasta zijn ontzettend smaakvol én heel makkelijk te maken. Bovendien zijn ze heerlijk in combinatie met orecchiette pasta en een zelfgemaakte tomatensalsa.

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Voorbereiding10 minutenKooktijd15 minutenTotale Tijd25 minuten

Ingrediënten
 600 gr kipgehakt
 4 tl harissa pasta
 50 gr broodkruimels
 1 ei
 1 ½ tl zout
 1 ½ tl peper
 3 el olijfolie
 500 gr cherrytomaten
 1 sjalot
 2 teentjes knoflook
 1 el balsamicoazijn
 400 gr orecchiette pasta
 2 takjes munt

Bereidingswijze
1

Meng het kipgehakt, harissa pasta, broodkruimels, ei, zout en peper in een grote kom. Maak balletjes van ongeveer 1 el gehakt.

2

Verwarm 1 el olie in een pan op middel hoog vuur en bak de balletjes in 10 min. krokant en gaar.

3

Snijd de cherrytomaten doormidden en snipper de sjalot en knoflook. Verwarm 1 el olie in een andere pan en fruit de sjalot en knoflook glazig. Voeg de tomaatjes en balsamicoazijn toe en laat 5 min. zachtjes pruttelen.

4

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, sprenkel wat olijfolie over de pasta en hussel goed door elkaar.

5

Verdeel de pasta en gehaktballetjes over de borden. Serveer de tomatensalsa in een apart bakje of verdeel over de gehaktballetjes. Maak het geheel af met een paar muntblaadjes.

Ingrediënten

Ingrediënten
 600 gr kipgehakt
 4 tl harissa pasta
 50 gr broodkruimels
 1 ei
 1 ½ tl zout
 1 ½ tl peper
 3 el olijfolie
 500 gr cherrytomaten
 1 sjalot
 2 teentjes knoflook
 1 el balsamicoazijn
 400 gr orecchiette pasta
 2 takjes munt

Instructies

Bereidingswijze
1

Meng het kipgehakt, harissa pasta, broodkruimels, ei, zout en peper in een grote kom. Maak balletjes van ongeveer 1 el gehakt.

2

Verwarm 1 el olie in een pan op middel hoog vuur en bak de balletjes in 10 min. krokant en gaar.

3

Snijd de cherrytomaten doormidden en snipper de sjalot en knoflook. Verwarm 1 el olie in een andere pan en fruit de sjalot en knoflook glazig. Voeg de tomaatjes en balsamicoazijn toe en laat 5 min. zachtjes pruttelen.

4

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, sprenkel wat olijfolie over de pasta en hussel goed door elkaar.

5

Verdeel de pasta en gehaktballetjes over de borden. Serveer de tomatensalsa in een apart bakje of verdeel over de gehaktballetjes. Maak het geheel af met een paar muntblaadjes.

Orecchiette pasta met harissa kipgehaktballetjes

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.