Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Ovenschotel bloemkool-room met gehakt

Deze lekker Hollandse ovenschotel maak je met bloemkool, gehakt en een romige ovenschotelmix. Een goede begin is het halve werk: even voorbereiden en na 45 minuten oventijd verras je met deze romige ovenmaaltijd.

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Totale Tijd55 minuten

Ingrediënten
 500 gr bloemkoolroosjes
 1 ui
 300 gr mager rundergehakt
 600 gr voorgekookte aardappelschijfjes
 1 zakje MAGGI Ovenschotel Bloemkool-room met gehakt
 200 ml koud water
 150 ml kookroom
 1 ei

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de bloemkoolroosjes ca. 5 min voor in een pan met water. Sla deze stap over voor een resultaat met meer bite.

2

Snipper de ui en fruit deze kort aan in een hapjes- of braadpan. Voeg hier vervolgens het gehakt aan toe en bak rul.

3

Vet een ovenschaal in en verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem. Verdeel hierover het gehakt en de bloemkoolroosjes.

4

Meng de kruidenmix met 200 ml koud water en 150 ml kookroom. Roer goed door. Voeg daarna het ei toe en roer nogmaals goed door.

5

Schenk ¾ van het kruidenmengsel gelijkmatig over de ovenschotel. Verdeel de andere helft van aardappelschijfjes hierover en laat 2 min. staan. Schenk het overgebleven deel van de kruidenmix over de ovenschotel.

6

Bak de ovenschotel in 45 min. in het midden van de oven gaar en goudbruin.

Ingrediënten

Ingrediënten
 500 gr bloemkoolroosjes
 1 ui
 300 gr mager rundergehakt
 600 gr voorgekookte aardappelschijfjes
 1 zakje MAGGI Ovenschotel Bloemkool-room met gehakt
 200 ml koud water
 150 ml kookroom
 1 ei

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de bloemkoolroosjes ca. 5 min voor in een pan met water. Sla deze stap over voor een resultaat met meer bite.

2

Snipper de ui en fruit deze kort aan in een hapjes- of braadpan. Voeg hier vervolgens het gehakt aan toe en bak rul.

3

Vet een ovenschaal in en verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem. Verdeel hierover het gehakt en de bloemkoolroosjes.

4

Meng de kruidenmix met 200 ml koud water en 150 ml kookroom. Roer goed door. Voeg daarna het ei toe en roer nogmaals goed door.

5

Schenk ¾ van het kruidenmengsel gelijkmatig over de ovenschotel. Verdeel de andere helft van aardappelschijfjes hierover en laat 2 min. staan. Schenk het overgebleven deel van de kruidenmix over de ovenschotel.

6

Bak de ovenschotel in 45 min. in het midden van de oven gaar en goudbruin.

Ovenschotel bloemkool-room met gehakt

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.