Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Paella met chorizo

Spaanse paella

Paella, je hebt dit gerecht vast wel eens gegeten. Het leuke aan dit geurige rijstgerecht is dat je er alle kanten mee op kunt. Zo variëren de ingrediënten in Spanje bijvoorbeeld afhankelijk van de regio waar je je bevindt. Naast het hoofdingrediënt rijst kun je dus volop experimenteren met vlees, vis en groente.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding10 minutenKooktijd25 minutenTotale Tijd35 minuten

Ingrediënten
 1 ui
 1,50 paprika (twee verschillende kleuren)
 100 gr chorizo
 150 gr kip
 1 el olie
 250 gr paella rijst
 500 ml kippenbouillon
 ½ blik tomatenblokjes
 100 gr garnalen
 125 gr (diepvries)erwtjes
 0,03 gr saffraandraadjes
 2 tl gerookt paprikapoeder
 ½ tl chilipoeder
 ½ citroen
 5 gr verse peterselie
Keukenbenodigdheden
 Pan met dikke bodem en deksel

Bereidingswijze
1

Snipper de ui fijn en snijd de paprika, chorizo en kip in blokjes. Verhit 1 el olie in een pan met dikke bodem. Bak de chorizoblokjes knapperig in de olie en haal uit de pan.

2

Bak de gesnipperde ui in het vet van de chorizo en voeg zodra de uien glazig zijn de kip toe. Als de kip rondom is dichtgeschroeid, voeg je de rijst en paprika toe. Bak de paprika en rijst op laag vuur 2 minuten mee. Blus de rijst af met 100 ml bouillon, de tomatenblokjes, garnalen, erwtjes, saffraan, paprikapoeder en chilipoeder. Meng het geheel goed door en dek de pan af met een deksel. Laat de rijst op middelhoog vuur het vocht van de tomaten en de bouillon langzaam opnemen.

3

Controleer na 6 minuten of er nog genoeg vocht in de pan zit en voeg net zoveel bouillon aan de paella toe totdat de rijst net niet onder staat. Herhaal het toevoegen van bouillon na 6 minuten en kook tot de rijst gaar en licht vochtig is. Je hebt hier mogelijk niet alle bouillon voor nodig. Voeg na ca. 18 minuten koken de chorizoblokjes toe aan de paella en roer door.

4

Snijd de citroen in plakjes en de verse peterselie fijn en serveer bij de paella.

Ingrediënten

Ingrediënten
 1 ui
 1,50 paprika (twee verschillende kleuren)
 100 gr chorizo
 150 gr kip
 1 el olie
 250 gr paella rijst
 500 ml kippenbouillon
 ½ blik tomatenblokjes
 100 gr garnalen
 125 gr (diepvries)erwtjes
 0,03 gr saffraandraadjes
 2 tl gerookt paprikapoeder
 ½ tl chilipoeder
 ½ citroen
 5 gr verse peterselie
Keukenbenodigdheden
 Pan met dikke bodem en deksel

Instructies

Bereidingswijze
1

Snipper de ui fijn en snijd de paprika, chorizo en kip in blokjes. Verhit 1 el olie in een pan met dikke bodem. Bak de chorizoblokjes knapperig in de olie en haal uit de pan.

2

Bak de gesnipperde ui in het vet van de chorizo en voeg zodra de uien glazig zijn de kip toe. Als de kip rondom is dichtgeschroeid, voeg je de rijst en paprika toe. Bak de paprika en rijst op laag vuur 2 minuten mee. Blus de rijst af met 100 ml bouillon, de tomatenblokjes, garnalen, erwtjes, saffraan, paprikapoeder en chilipoeder. Meng het geheel goed door en dek de pan af met een deksel. Laat de rijst op middelhoog vuur het vocht van de tomaten en de bouillon langzaam opnemen.

3

Controleer na 6 minuten of er nog genoeg vocht in de pan zit en voeg net zoveel bouillon aan de paella toe totdat de rijst net niet onder staat. Herhaal het toevoegen van bouillon na 6 minuten en kook tot de rijst gaar en licht vochtig is. Je hebt hier mogelijk niet alle bouillon voor nodig. Voeg na ca. 18 minuten koken de chorizoblokjes toe aan de paella en roer door.

4

Snijd de citroen in plakjes en de verse peterselie fijn en serveer bij de paella.

Spaanse paella

Houd jij ook van lekker uitgebreid koken? Neem dan hier een kijkje voor meer recepten!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.