Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Pancake cereal met sinaasappel en frambozen

Pancake cereal

Trend alert! Pancake cereal! Heb jij het al eens voorbij zien komen? Een lekker ontbijtje waarbij ontbijtgranen worden vervangen door schattige, mini pannenkoekjes. Schep de pancake cereal over de yoghurt en voeg toppings naar keuze toe. Wij maken de pancake cereal met sinaasappel, frambozen en munt, een echte aanrader!

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding15 minutenKooktijd20 minutenTotale Tijd35 minuten

Ingrediënten
 1 sinaasappel
 200 gr frambozen
 3 takjes verse munt
 150 gr zelfrijzend bakmeel
 200 ml melk
 1 ei
 2 el witte basterdsuiker
 300 gr yoghurt
 1 el olie
 Zout

Bereidingswijze
1

Was de sinaasappel, droog deze vervolgens goed af en rasp de schil. Snijd de sinaasappel doormidden en pers de helft van de sinaasappel uit.

2

Meng in een kom het zelfrijzend bakmeel, de suiker en het ei door elkaar. Voeg langzaam de melk toe om ervoor te zorgen dat er geen klontjes ontstaan. Voeg vervolgens het sinaasappelsap, een beetje geraspte sinaasappelschil en een snufje zout toe aan het beslag. Meng het beslag goed door en giet het in een knijpflesje.

3

Vet de koekenpan in met olie en zet de pan op middelhoog vuur. Zorg ervoor dat de pan goed en egaal verwarmd is. Spuit met de knijpfles druppels beslag met een diameter van ongeveer 2 cm in de pan. Onthoud goed welke pancake je als eerste in de pan hebt gedaan. Wanneer de pancake cereal goudbruin aan de onderkant zijn, kun je deze met een spatel uit de pan scheppen. Herhaal dit tot al het beslag op is.

4

Verdeel de yoghurt over twee schaaltjes, schep de afgekoelde pancake cereal over de yoghurt heen. Top het geheel af met de overgebleven sinaasappelrasp en voeg naar smaak frambozen en verse muntblaadjes toe.

Ingrediënten

Ingrediënten
 1 sinaasappel
 200 gr frambozen
 3 takjes verse munt
 150 gr zelfrijzend bakmeel
 200 ml melk
 1 ei
 2 el witte basterdsuiker
 300 gr yoghurt
 1 el olie
 Zout

Instructies

Bereidingswijze
1

Was de sinaasappel, droog deze vervolgens goed af en rasp de schil. Snijd de sinaasappel doormidden en pers de helft van de sinaasappel uit.

2

Meng in een kom het zelfrijzend bakmeel, de suiker en het ei door elkaar. Voeg langzaam de melk toe om ervoor te zorgen dat er geen klontjes ontstaan. Voeg vervolgens het sinaasappelsap, een beetje geraspte sinaasappelschil en een snufje zout toe aan het beslag. Meng het beslag goed door en giet het in een knijpflesje.

3

Vet de koekenpan in met olie en zet de pan op middelhoog vuur. Zorg ervoor dat de pan goed en egaal verwarmd is. Spuit met de knijpfles druppels beslag met een diameter van ongeveer 2 cm in de pan. Onthoud goed welke pancake je als eerste in de pan hebt gedaan. Wanneer de pancake cereal goudbruin aan de onderkant zijn, kun je deze met een spatel uit de pan scheppen. Herhaal dit tot al het beslag op is.

4

Verdeel de yoghurt over twee schaaltjes, schep de afgekoelde pancake cereal over de yoghurt heen. Top het geheel af met de overgebleven sinaasappelrasp en voeg naar smaak frambozen en verse muntblaadjes toe.

Pancake cereal met sinaasappel en frambozen

Vind jij het ook zo leuk om lekker uit te pakken met een ontbijtje? Bekijk dan zeker onze ontbijt recepten!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.