Pangasius met zoete aardappelfrites

zoete aardappelfrites

Pangasius is een bekende en geliefde vis in Nederland. Niet door zijn uitgesproken smaak, maar juist door de veelzijdigheid van dit visje. Door de pangasiusfilets in een plak Coburgerham te wikkelen, zorg je voor extra smaak. De hummus met citroen zorgt daarnaast voor een frisse tegenhanger voor het zoute van de ham. Serveer de pangasius met zoete aardappelfrites en je hebt een heerlijke maaltijd!

NiveauBeginner

Voorziet in2 Porties
Prep Tijd10 minutenKooktijd25 minutenTotale Tijd35 minuten

Ingrediënten
 10 gr bladpeterselie, fijngehakt
 3 el olijfolie
 Peper en zout
 400 gr zoete aardappelfrites
 2 pangasiusfilets
 6 plakjes Coburgerham
 200 gr hummus
 Sap en rasp van 1 citroen
 5 gr koriander, fijngehakt
 1 komkommer
Keukenbenodigdheden
 Bakplaat bekleed met bakpapier
 Koekenpan
 Kaasschaaf

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180˚C. Meng de helft van de peterselie met 2 el olijfolie, peper en zout en meng hier de zoete aardappelfrites doorheen. Leg de frites op een bakplaat en bak ze 25 minuten in de oven.

2

Snijd iedere pangasiusfilet in drie stukken, bestrooi ze met peper en zout en wikkel ieder stuk in een plak Coburgerham. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en bak de filets 1 minuut per kant. Leg de vis de laatste 10 minuten op de frites in de oven.

3

Meng de hummus met citroenrasp, citroensap, de rest van de peterselie en koriander en breng op smaak met peper en zout.

4

Maak met een kaasschaaf dunne linten van de komkommer en serveer deze als salade bij de zoete aardappelfrites, pangasiusfilets en hummus.

Ingrediënten

Ingrediënten
 10 gr bladpeterselie, fijngehakt
 3 el olijfolie
 Peper en zout
 400 gr zoete aardappelfrites
 2 pangasiusfilets
 6 plakjes Coburgerham
 200 gr hummus
 Sap en rasp van 1 citroen
 5 gr koriander, fijngehakt
 1 komkommer
Keukenbenodigdheden
 Bakplaat bekleed met bakpapier
 Koekenpan
 Kaasschaaf

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180˚C. Meng de helft van de peterselie met 2 el olijfolie, peper en zout en meng hier de zoete aardappelfrites doorheen. Leg de frites op een bakplaat en bak ze 25 minuten in de oven.

2

Snijd iedere pangasiusfilet in drie stukken, bestrooi ze met peper en zout en wikkel ieder stuk in een plak Coburgerham. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en bak de filets 1 minuut per kant. Leg de vis de laatste 10 minuten op de frites in de oven.

3

Meng de hummus met citroenrasp, citroensap, de rest van de peterselie en koriander en breng op smaak met peper en zout.

4

Maak met een kaasschaaf dunne linten van de komkommer en serveer deze als salade bij de zoete aardappelfrites, pangasiusfilets en hummus.

Pangasius met zoete aardappelfrites

Pangasiusfilet, ook wel panga genoemd, vind je in het koelschap en in het vriesschap van de supermarkt. Deze witvis is neutraal van smaak, wat hem ideaal maakt voor een gerecht als deze. Ham en hummus zijn lekkere smaakmakers in het gerecht.

Tip: in plaats van zoete aardappelfrites, kun je ook pastinaakfrites of een andere fritessoort gebruiken! Probeer bijvoorbeerd eens ons recept van de groentefriet uit de oven met kruidige appelmoes!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.