Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Panna cotta dessert met jelly pudding en rood fruit

Panna cotta met jelly pudding

Dit dessert is een echte blikvanger! Door de glazen schuin te vullen, ontstaat een diagonale lijn en heeft het zowaar iets weg van moderne kunst. De perfecte smaakvolle afsluiting van een kerstdiner.

Bekijk hier meer heerlijke desserts!

NiveauBeginner

Voorziet in4 Porties
Voorbereiding6 uren 10 minutenKooktijd20 minutenTotale Tijd6 uren 30 minuten

Ingrediënten
 3 blaadjes gelatine
 1 vanillestokje
 500 ml slagroom
 30 gr suiker
 1 pakje jelly pudding aardbeien
 150 gr verse rode vruchten (bramen en rode bessen)

Bereidingswijze
1

Week 3 blaadjes gelatine in koud water. Snijd het vanillestokje doormidden en schraap het vanillestokje uit. Verwarm de slagroom met het vanillestokje, het merg uit het vanille stokje en suiker in een steelpannetje op laag vuur. Laat 20 min op een zeer laag vuur staan. Verwijder na 20 min het vanille stokje.

2

Knijp de gelatine goed uit en los op in het warme slagroommengsel. Laat afkoelen, maar niet opstijven. Roer het slagroommengsel nog een keer goed door en schenk in de glaasjes. Zet de glazen schuin in een cupcakeblik om een mooi effect te krijgen. Zet de glaasjes in de koelkast en laat gedurende 4 uur opstijven.

3

Bereid de jelly pudding zoals aangegeven op de verpakking. Laat afkoelen maar niet helemaal opstijven. Zet de opgesteven panna cotta glaasjes recht op en schenk de afgekoelde jelly op de panna cotta. Laat het geheel nog 2 uur opstijven in de koelkast.

4

Serveer de panna cotta met bramen en takjes rode bessen.

Tip!
Plaats een prop keukenpapier in het cupcakeblik zodat de glazen goed schuin blijven staan.

Ingrediënten

Ingrediënten
 3 blaadjes gelatine
 1 vanillestokje
 500 ml slagroom
 30 gr suiker
 1 pakje jelly pudding aardbeien
 150 gr verse rode vruchten (bramen en rode bessen)

Instructies

Bereidingswijze
1

Week 3 blaadjes gelatine in koud water. Snijd het vanillestokje doormidden en schraap het vanillestokje uit. Verwarm de slagroom met het vanillestokje, het merg uit het vanille stokje en suiker in een steelpannetje op laag vuur. Laat 20 min op een zeer laag vuur staan. Verwijder na 20 min het vanille stokje.

2

Knijp de gelatine goed uit en los op in het warme slagroommengsel. Laat afkoelen, maar niet opstijven. Roer het slagroommengsel nog een keer goed door en schenk in de glaasjes. Zet de glazen schuin in een cupcakeblik om een mooi effect te krijgen. Zet de glaasjes in de koelkast en laat gedurende 4 uur opstijven.

3

Bereid de jelly pudding zoals aangegeven op de verpakking. Laat afkoelen maar niet helemaal opstijven. Zet de opgesteven panna cotta glaasjes recht op en schenk de afgekoelde jelly op de panna cotta. Laat het geheel nog 2 uur opstijven in de koelkast.

4

Serveer de panna cotta met bramen en takjes rode bessen.

Tip!
Plaats een prop keukenpapier in het cupcakeblik zodat de glazen goed schuin blijven staan.

Panna cotta met jelly pudding en rood fruit

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.