Panzanella Salade Met Zelfgemaakte Vinaigrette
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Panzanella salade met zelfgemaakte vinaigrette

Deze typisch Italiaanse broodsalade vindt zijn oorsprong in het prachtige Toscane. Van origine een recept voor de arme bevolking, gemaakt van restjes oud brood en tomaat. Tegenwoordig een klassieke salade en nog lekkerder met deze olijfolie van goede kwaliteit.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigheden

Recept panzanella salade met zelfgemaakte vinaigrette

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C.
2
Halveer de cherrytomaten en snijd de Romatomaten in parten.
3
Snijd dikke plakken van het desembrood en snijd in blokjes van ongeveer 2,5 cm x 2,5 cm. Meng deze met de helft van de olijfolie en hussel dit door elkaar met je handen. Breng op smaak met peper en zout.
4
Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel het brood erover. Bak gedurende 12 min. af in de oven. Laat vervolgens afkoelen.
5
Pers de knoflook en verwarm dit 2 min. samen met de andere helft olijfolie op laag vuur zodat de scherpte eraf gaat. Laat vervolgens afkoelen.
6
Bereid de vinaigrette door de witte wijnazijn te mengen met de knoflookolijfolie en honing.
7
Scheur de mozzarella in grove stukken en voeg alle ingrediënten samen in een kom met de vinaigrette. Laat de salade even staan voordat je deze serveert, zodat het brood alle smaken kan opnemen. Top de salade af met verse basilicum en peper.

Wat is panzanella precies?

Panzanella is een Toscaanse salade gemaakt van in blokjes gesneden oud brood, tomaten, uien en basilicum, op smaak gebracht met olijfolie en azijn. Het vegetarische recept wordt vaak geserveerd als voorgerecht of als bijgerecht bij gegrild vlees of een vegetarisch alternatief.

Wat eet je bij panzanella?

Gegrilde kip, vis of garnalen zijn heerlijke opties om te serveren met panzanella salade om het recept geschikt te maken als avondeten.

Wijntip van Wijnvoordeel

Heerlijke wijntip bij dit gerecht

Bij een Italiaans gerecht schenk je natuurlijk deze karakteristieke Chianti Riserva van Vallaresso uit het Italiaanse Toscane. Deze houtgerijpte rode wijn is vol zwoel rood fruit, chocolade en specerijen. Proost!

Ontdekken wat jouw smaakprofiel is, zodat je wijnspijscombinaties kunt kiezen afgestemd op jouw smaak? Doe de test en ontvang 25% korting op je bestelling bij Wijnvoordeel.nl!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via