Papadums worden in India veel gegeten als bijgerecht. De knapperige pannenkoek is ideaal om ergens in te dippen of om te beleggen. In dit gerecht beleggen wij de papadums met tonijntartaar en appel als frisse tegenhanger.
Hak de bieslook fijn en meng de bieslook, olijfolie, appelazijn, limoensap en mosterd tot een vinaigrette.
Snijd de tonijnsteaks en appel in kleine blokjes. Meng de appel- en tonijnblokjes met de sesamzaadjes en de helft van de vinaigrette.
Snijd de komkommer en radijsjes in plakjes en de bosui in ringetjes.
Verdeel de tonijntartaar over de papadums. Top af met de komkommer, radijs en bosui en besprenkel met de rest van de vinaigrette.
Ingrediënten
Instructies
Hak de bieslook fijn en meng de bieslook, olijfolie, appelazijn, limoensap en mosterd tot een vinaigrette.
Snijd de tonijnsteaks en appel in kleine blokjes. Meng de appel- en tonijnblokjes met de sesamzaadjes en de helft van de vinaigrette.
Snijd de komkommer en radijsjes in plakjes en de bosui in ringetjes.
Verdeel de tonijntartaar over de papadums. Top af met de komkommer, radijs en bosui en besprenkel met de rest van de vinaigrette.
Wijntip van Yves
Norbert Schmelzer Grüner Veltliner: een frisse, droge witte wijn met veel smaak die goed combineert met de rauwe tonijn en de appel in dit recept. Met een lekker vleugje kruidigheid.
Laat een reactie achter