Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Parelcouscous met courgette en sinaasappel

Wil jij een keer een ander couscous gerecht maken dan je gebruikelijke recept? Probeer dan deze romige parelcouscous met een frisse toon van sinaasappel. Met de courgette en amandelen een feestje op je bord.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding18 minutenKooktijd12 minutenTotale Tijd30 minuten

Ingrediënten
 3 teentjes knoflook
 1 witte ui
 1 el plantaardige olie
 2 el komijnpoeder
 1 el mosterd
 150 gr parelcouscous
 500 ml kokend water
 Peper en zout
 ½ perssinaasappel
 1 courgette
 20 gr amandelschaafsel
 150 gr crème fraîche

Bereidingswijze
1

Snipper de knoflook en ui fijn. Verhit in een koekenpan 1 el olie en bak de knoflook en ui glazig. Voeg de komijnpoeder en mosterd toe en bak kort mee. Voeg de ongekookte parelcouscous toe en overgiet met kokend water. Breng op smaak met peper en zout. Breng het geheel aan de kook voor 7 min. en roer regelmatig door.

2

Schil en snijd ondertussen de sinaasappel in partjes en de courgette in blokjes. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin en laat afkoelen op een bord. Voeg de courgette toe aan de couscous en laat deze voor 5 min. mee garen.

3

Voeg de crème fraîche en de sinaasappelpartjes toe als de couscous gaar is en verwarm kort mee. Breng de couscous op smaak met peper en zout. Serveer de romige couscous met het geroosterde amandelschaafsel.

Ingrediënten

Ingrediënten
 3 teentjes knoflook
 1 witte ui
 1 el plantaardige olie
 2 el komijnpoeder
 1 el mosterd
 150 gr parelcouscous
 500 ml kokend water
 Peper en zout
 ½ perssinaasappel
 1 courgette
 20 gr amandelschaafsel
 150 gr crème fraîche

Instructies

Bereidingswijze
1

Snipper de knoflook en ui fijn. Verhit in een koekenpan 1 el olie en bak de knoflook en ui glazig. Voeg de komijnpoeder en mosterd toe en bak kort mee. Voeg de ongekookte parelcouscous toe en overgiet met kokend water. Breng op smaak met peper en zout. Breng het geheel aan de kook voor 7 min. en roer regelmatig door.

2

Schil en snijd ondertussen de sinaasappel in partjes en de courgette in blokjes. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin en laat afkoelen op een bord. Voeg de courgette toe aan de couscous en laat deze voor 5 min. mee garen.

3

Voeg de crème fraîche en de sinaasappelpartjes toe als de couscous gaar is en verwarm kort mee. Breng de couscous op smaak met peper en zout. Serveer de romige couscous met het geroosterde amandelschaafsel.

Parelcouscous met courgette en sinaasappel

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.